Almere, de jongste stad van Nederland, is niet alleen een symbool van moderniteit, maar herbergt ook een scala aan boeiende bezienswaardigheden die zowel bewoners als bezoekers fascineren. Of je nu geïnteresseerd bent in architectuur, natuur of cultuur, Almere biedt voor elk wat wils.

Of je nou in deze stad woont of hier bent voor een dagje uit, de volgende bezienswaardigheden moet je zeker een keer bezocht hebben: 

Almere Haven

Almere Haven, het oudste stadsdeel van Almere, combineert moderne architectuur met historische charme. Maak een wandeling langs de pittoreske haven met zijn kleurrijke boten en geniet van de gezellige sfeer in de havenstraat met zijn boetiekjes en eetgelegenheden. Bezoek ook het Corrosia Theater, Expo & Film, waar kunst en cultuur samenkomen.

Almeerderstrand

Ontspan aan het Almeerderstrand, een uitgestrekt zandstrand aan het IJmeer. Geniet van de zon, maak een verfrissende duik of maak een ontspannen wandeling langs de kustlijn. Het strand biedt ook diverse watersportmogelijkheden, van windsurfen tot kitesurfen, voor degenen die op zoek zijn naar wat actie.

De Kemphaan

De Kemphaan is een groene oase in het hart van Almere, waar natuur, recreatie en educatie samenkomen. Bezoek de Stadsboerderij voor een ontmoeting met boerderijdieren of verken het klimbos voor een dosis avontuur. Met zijn speeltuinen, bossen en wandelpaden is De Kemphaan een ideale plek voor een dag vol plezier voor het hele gezin.

Stadslandgoed De Kemphaan

Stadslandgoed De Kemphaan herbergt niet alleen de eerder genoemde activiteiten, maar biedt ook ruimte voor culturele ervaringen. Bezoek Kunstlinie Almere Flevoland (KAF) voor tentoonstellingen en voorstellingen die de artistieke kant van Almere laten zien. Met zijn groene omgeving is dit landgoed de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte van de stad.

Oostvaardersplassen

Voor natuurliefhebbers is een bezoek aan de Oostvaardersplassen een must. Dit uitgestrekte natuurgebied, dat deel uitmaakt van de nieuw aangelegde Flevopolder, herbergt een uniek ecosysteem met moerassen, rietvelden en open water. Het is de thuisbasis van talloze vogelsoorten, herten en konikpaarden. Wandelpaden en uitkijkpunten bieden de perfecte mogelijkheid om de ongerepte schoonheid van dit natuurlijke paradijs te ervaren.

Beeldentuin de Stegge

Voor liefhebbers van beeldende kunst is een bezoek aan Beeldentuin de Stegge een aanrader. Deze openluchttuin, gelegen in Almere Buiten, toont een indrukwekkende verzameling sculpturen van Nederlandse kunstenaars. Wandel tussen de kunstwerken en laat je inspireren door de creativiteit die hier tentoongesteld wordt. 

Almere Centrum

Voor een dosis winkelplezier en opvallende architectuur moet je naar Almere Centrum. Het winkelgebied biedt een scala aan winkels, boetiekjes en eetgelegenheden, terwijl de moderne architectuur van het stadscentrum op zichzelf al een bezienswaardigheid is. Ontdek de futuristische gebouwen en maak een wandeling langs de grachten voor een bruisende stadservaring. 

Almere, met zijn moderne stadsplanning en diverse activiteiten, biedt een breed scala aan bezienswaardigheden. Of je nu wilt genieten van de natuur, de geschiedenis van de stad wilt verkennen, of gewoon wilt ontspannen aan het strand, Almere heeft voor ieder wat wils. Dus trek eropuit en ontdek de unieke charme van deze jonge en levendige stad terwijl je tussen de bezienswaardigheden door even deze  711 Casino review leest. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342

Warning: file_get_contents(http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 341

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 344