Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Op zaterdag 28 oktober wordt op de Esplanade in Almere Stad zoals voorgaande jaren weer Diwali gevierd met bollywood muziek/dans optredens, kunstenaars, expositie, modeshow en een eindshow met vuurwerk.  

De eindshow met vuurwerk, wordt ook wel een pyromusical genoemd waarbij er een extra dimensie aan vuurwerk wordt gegeven. In een pyromusical wordt de vuurwerkshow geprogrammeerd op muziek, die precies synchroon loopt met de vuurwerkeffecten. Deze combinatie van muziek en vuurwerk is de specialiteit van Diwali Festival. 

In samenwerking met vuurwerkproducenten wordt er gewerkt aan duurzaam, milieuvriendelijk vuurwerk en special effects. Hiervoor gebruikt Diwali een nieuwe productiemethode die alle zware metalen vervangt door milieuvriendelijke grondstoffen - zonder kwaliteitsverlies in kleur of geluid. Zo kan Diwali ruimschoots voldoen aan de normen op het gebied van CO2 en emissie.

Bovendien heeft Diwali plastic vervangen door recyclebaar karton. Doordat de organisatie zorgvuldig opruimt en onze de restanten recycled, is er vrijwel geen restafval na de vuurwerkshows.

Het programma

  • 13.00 uur - Start Diwali met DJ on stage
  • 13.00 - 21.00 uur - Food- en non-food kraampjes
  • 14.00 - 20.00 uur - Dans- en zang optredens en liveband voorstellingen op het podium
  • 20.00 - 20.20 uur - Officiele huldiging door Wethouder Maaike Veeningen en Kathleen Ferrier (voorzitter Unesco Commissie Europa)
  • 20.30 - 20.50 uur - Pyro Music Vuurwerkshow op het water
  • 21.00 uur - Afsluiting

Bekijk hieronder de vuurwerkshow van vorig jaar terug:


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432