Tip — deze week 10 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Actiegroep Extinction Rebellion heeft zondagochtend een demonstratie gehouden in Almere Buiten, in aanloop naar de grote A12-mars waarbij er iedere dag door heel Nederland zo’n 20 kilometer wordt afgelegd. 

De demonstratie begon rond 10.30 uur langs de Evenaar in Almere Buiten. 

"Wij lopen naar Den Haag: De A12-mars is de opmaat naar de 8e blokkade van de A12, midden in het politieke hart van ons land. Vanaf 9 september vindt daar een blokkade-marathon plaats", aldus de actiegroep. 

De actiegroep benadrukt dat demonstraties publieksvriendelijk zijn en binnen alle wettelijke kaders worden georganiseerd. "In elke plaats die we onderweg passeren, hopen we kennis te maken met onze mederebellen, al dan niet van XR. Door letterlijk een stuk met elkaar op te lopen, creëren we verbinding”, vervolgt de actiegroep. 

De demonstratie werd zondagochtend in Almere bijgewoond door zo’n 50 personen. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.