Tip — deze week 11 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De politie heeft afgelopen weekend in totaal 8 honden en 5 katten in beslag genomen in een zeer vervuilde woning. Dat meldt de politie woensdagmiddag.

Volgens de politie kreeg de meldkamer afgelopen zaterdag een spoedmelding voor hulpverlening, waarna de politie samen met brandweer en ambulance ter plaatse is gegaan. In de woning werd niet alleen zorg verleend aan de hulpbehoevende, maar ook de ontdekking van de dieren gedaan.

"Binnen de politie hebben wij collega's die zich naast hun rol als politieagent, wijkagent of rechercheur, ook inzetten voor dieren als taak accenthouder. Zij houden zich bezig met alle soort meldingen omtrent dieren", vertelt een woordvoerder van de politie.

Zwaar verwaarloosde huisdieren

Bij alle dieren constateerden de politie onder meer te lange nagels, vieze ogen en een vieze vacht. Verder hadden verschillende dieren ook wonden. Van de aanwezige honden zaten er 4 in een bench. De bench waar zij in zaten lag vol met eigen uitwerpselen en werden ze naar alle waarschijnlijkheid niet of nauwelijks uitgelaten.

Geen van de dieren bleek toegang te hebben tot schoon drinkwater of ontspanning en allen hadden amper beweegruimte. De gehele woning was amper begaanbaar en lag bezaaid onder uitwerpselen, dieren urine en vuil.

De eigenaar heeft een bestuursrechtelijke maatregel gekregen van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) en in afwachting van de uitkomst zijn de dieren door de politie in beslag genomen zodat zij de nodige zorg krijgen.

Foto's


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.