Tip — deze week 12 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

In Flevoland is ruim 1 op de 10 werknemers werkzaam in de detailhandel, zo blijkt uit cijfers door UWV en CBS. Volgens de cijfers  biedt Flevoland veel uiteenlopende kansen op werk in de detailhandel. Aan het eind van het eerste kwartaal van 2023 stonden in Flevoland ruim 1.000 vacatures in de detailhandel open.

Flevoland is volgens de cijfers een sector met veel werkgelegenheid: detailhandel biedt veel kansen op werk in zeer uiteenlopende beroepen. Van kassamedewerker tot medewerker in één van de distributiecentra, van face to face tot online dienstverlening. 

De detailhandel bestaat volgens het UWV uit veel meer dan alleen supermarkten en winkels - ook online winkels (waar het aantal banen sterk groeit) en eigen distributiecentra van winkelketens horen bij deze sector waar een heel assortiment aan vacatures voor beschikbaar is.

Artikel gaat hieronder verder

Naast vakkenvullers, verkopers en kassamedewerkers gaat het bijvoorbeeld om managers, magazijnmedewerkers en medewerkers klantenservice. Eind eerste kwartaal 2023 stonden in Flevoland ruim 1.000 vacatures in de detailhandel open.

Openstaande vacatures gegroeid

In de afgelopen jaren is het aantal openstaande vacatures in de arbeidsmarktregio gegroeid. Dit geldt voor diverse banen binnen de detailhandel. Van supermarkt tot bouwmarkt, van online webwinkel tot tuincentra.

Erik Hettinga, arbeidsmarktadviseur bij UWV: “In Flevoland biedt de detailhandel na de zorgsectoren de meeste banen voor werknemers. De sector biedt kansen op verschillende niveaus voor werkzoekenden. Ook voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt zijn er binnen deze sector kansen”. 

Ontwikkeling WW-uitkeringen

Eind juni 2023 verstrekte UWV in totaal 4.349 WW-uitkeringen in provincie Flevoland: ten opzichte van vorige maand is dit nagenoeg gelijk.

Landelijk is er sprake van een lichte toename wat betreft het aantal WW-uitkeringen: ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen nog steeds duidelijk lager (-5,8 procent, 267 uitkeringen) Deze afname is iets sterker dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-5,0 procent).


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: file_get_contents(http://www.geoplugin.net/php.gp?ip=): Failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 429 Too Many Requests in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 445

Warning: Trying to access array offset on false in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 450