Tip — deze week 11 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Een 20-jarige man uit Amsterdam is door de rechtbank veroordeeld tot een celstraf van anderhalf jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, nadat de man in december vorig jaar een poging deed om een filiaal van Aktiesport in het centrum van Almere Stad te overvallen.

Het personeel van de winkel werd bedreigd met een mes en vuurwapen, maar er werd geen geld buitgemaakt. Een 18-jarige man uit Almere die ten tijde van de overval nog minderjarig was, is eerder veroordeeld tot 8 maanden cel.

De man uit Amsterdam legde eerder al een bekentenis af.

Lagere straf maar langer voorwaardelijk

De officier van justitie eiste twee jaar cel waarvan een halfjaar voorwaardelijk, maar de rechtbank besloot hem een lagere straf met een langere voorwaardelijke straf te geven in de hoop dat de straf de kans op herhaling zal verkleinen. 

Ook heeft de man een proeftijd van twee jaar gekregen, zal hij zich moeten melden bij de reclassering, een gedragsinterventie moeten volgen en zijn leven op orde moeten krijgen (werk, vrijetijdsbesteding et cetera).

Tot slot zal de man aan één van de slachtoffers een schadevergoeding van 1000 euro moeten betalen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.