Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

In totaal 17 inwoners van Almere zijn woensdag tijdens de traditionele lintjesregen in de Kunstlinie verrast met een Koninklijke Onderscheiding. De onderscheidingen werden uitgereikt door burgemeester Hein van der Loo.

"Ik ben ontzettend trots op deze Almeerders die ik vandaag hun Koninklijke Onderscheiding mocht opspelden. Zij zijn een voorbeeld voor anderen, want mensen maken de stad. Dankzij vrijwilligers is onze stad een plek waar mensen samenleven, sporten, voor elkaar zorgen en naar elkaar omkijken", aldus burgemeester Van der Loo. 

Overzicht

Eén persoon werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, 16 personen werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau:

 • Wilma van Lijf-Roskam (77) is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar vrijwillige inzet voor belangen van huurders, al 20 jaar lang. Sinds 2018 is zij tevens voorzitter van de Samenwerkende Huurdersorganisaties bij woningcorporatie Ymere. 
 • Dick Hamaker (75) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij sinds 1984 lid is van verschillende verenigingen. Zo was hij 20 jaar trainer van SV Almere, vakbondsbestuurder bij FNV Dienstenverbond en is hij momenteel nauw betrokken bij het Hospice Almere.
 • Ate Douma (66)  is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij zich op vele manieren inzet voor familie en andere mensen om zich heen (als mantelzorger, actieve wijkbewoner, vrijwilliger bij motorclub Yamaha Diversion en verschillende natuurorganisaties).
 • Alie Eiswilder-Kruger (72) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij al 38 jaar betrokken is bij voetbalclub Buitenboys, waaronder 10 jaar voorzitterschap.
 • Charles Valent (76) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de oprichting van een NAH ontmoetingspunt in Almere, een steunpunt voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel en hun naasten.
 • Patrick Willems (37) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij al bijna 20 jaar jongeren opleidt bij de jeugdbrandweer.
 • Theo Holtslag (74) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn vrijwillige inzet bij de Floriade en is tevens één van de eerste bewoners van Almere. Ook was bij vrijwilliger bij de supportersvereniging van Ajax, bij FC Almere City en is hoofdsteward geweest bij FC Almere City.
 • Stefan Obbens (33) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij al jarenlang vrijwilligerswerk verricht als hoofdjeugdleider bij de brandweer.
 • Els van Boxtel (58) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege het oprichten van stichting Wensjes om inwoners te helpen die in urgente nood zijn. Ook is zij betrokken bij het vlinderveld op de begraafplaats en het crematorium in Almere Stad.
 • Frits van Buuren (77) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn tientallen jaren aan inzet voor verschillende sportverenigingen. 
 • Hans Lap (74) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau onderhoudt sinds 2007 het Vogelbos in De Wierden. Ook is hij actief betrokken bij een stichting in de buurt.
 • Rens van Grinsven (68) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau omdat hij al bijna 40 jaar als vrijwilliger verbonden is aan de triatlon van Almere. Ook heeft hij zich ingezet bij FC Almere en is sinds 2017 actief bij stichting Muziekids en MS Research.
 • Dick van Geijlswijk (77) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inzet bij de stichting Music Management die onder meer vele jaren de intocht van Sinterklaas in Almere Buiten verzorgd. Onder meer begeleidde Van Geijlswijk een orkest tijdens de intocht.
 • Rinus Hofs (65) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de oprichting van IVN natuureducatie Almere in 1986. Ook richtte hij het genootschap Het Levende Huis op en is hij nauw betrokken bij tuinvereniging De Windhoek.
 • Inez Sandfort (68) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege de oprichting van Buurtbemiddeling Almere in 1996. Naast het bemiddelen bij conflicten, heeft zij ook vele nieuwe vrijwilligers opgeleid.
 • Anton Spaan (64) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn sport- en maatjesproject 'Super Cool' voor mensen met een verstandelijke beperking waardoor zij deel kunnen nemen aan sportactiviteiten. Het maatjesproject is onder meer bekend in de gehandicaptensportwereld, de KNSB en Special Olympics Nederland.
 • Romeo Lobo (52) is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn drijvende kracht bij veel lokale jongerenactiviteiten in Almere. Ook richtte hij een stichting op die kwetsbare jongeren ondersteunt.

Landelijk kregen in totaal 2830 personen een onderscheiding, waarvan 44 in Flevoland en dus 17 in Almere.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432