Een 16-jarige jongen is door de rechter veroordeeld tot een taakstraf van 40 uur,  nadat hij vorig jaar een filiaal van Etos aan de Meerstraat in Almere Haven heeft overvallen. 

Naast de taakstraf kreeg de jongen een voorwaardelijke celstraf en proeftijd van twee jaren opgelegd. 

Artikel gaat hieronder verder

Overval

In juli vorig jaar liep de jongen bewapend met een mes de winkel binnen en bedreigde een medewerkster. De medewerkster moest van de jongen de kassalade openen en geld overhandigen, waarna de jongen vluchtte en nog met zijn mes over een vol terras rende. 

De straf is conform de eis van de officier van justitie. Onder meer werd meegewogen dat er veel getuigen waren, onder andere vele volwassenen met kinderen op het terras alsmede het winkelpersoneel. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 342