Oud-burgemeester Franc Weerwind is in de periode 2017-2021 de fout in gegaan door zijn dienstauto ook te gebruiken voor privé-ritten, zo blijkt uit een verslag door de gemeente.

Het onrechtmatig gebruik van de dienstauto, kwam vorig jaar pas aan het licht bij de gemeente. Volgens de gemeente was de controle bij de gemeente tevens niet goed, waardoor de constatering pas laat aan het licht is gekomen.

Artikel gaat hieronder verder

Benadrukt wordt dat Weerwind wel alle ritten administratief, correct heeft doorgegeven. 

Reactie Weerwind

"Ik heb altijd periodiek bij de gemeente overzichten aangeleverd van het gebruik van de dienstauto voor privéritten of voor vervoer naar nevenfuncties. Ik heb altijd in de veronderstelling verkeerd dat ik daarmee handelde binnen de geldende regelingen.", aldus Weerwind in een verklaring.

"Ik betreur ten zeerste dat nu blijkt dat dat niet het geval was. Nu dat duidelijk is geworden ben ik uiteraard volledig bereid om mee te werken aan het herstellen van deze omissie.", vervolgt de oud-burgemeester. 

De controle op de ritten, is volgens waarnemend burgemeester Ank Bijleveld inmiddels aangescherpt.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente