Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Oud-burgemeester Franc Weerwind is in de periode 2017-2021 de fout in gegaan door zijn dienstauto ook te gebruiken voor privé-ritten, zo blijkt uit een verslag door de gemeente.

Het onrechtmatig gebruik van de dienstauto, kwam vorig jaar pas aan het licht bij de gemeente. Volgens de gemeente was de controle bij de gemeente tevens niet goed, waardoor de constatering pas laat aan het licht is gekomen.

Artikel gaat hieronder verder

Benadrukt wordt dat Weerwind wel alle ritten administratief, correct heeft doorgegeven. 

Reactie Weerwind

"Ik heb altijd periodiek bij de gemeente overzichten aangeleverd van het gebruik van de dienstauto voor privéritten of voor vervoer naar nevenfuncties. Ik heb altijd in de veronderstelling verkeerd dat ik daarmee handelde binnen de geldende regelingen.", aldus Weerwind in een verklaring.

"Ik betreur ten zeerste dat nu blijkt dat dat niet het geval was. Nu dat duidelijk is geworden ben ik uiteraard volledig bereid om mee te werken aan het herstellen van deze omissie.", vervolgt de oud-burgemeester. 

De controle op de ritten, is volgens waarnemend burgemeester Ank Bijleveld inmiddels aangescherpt.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432