De politie heeft dinsdag drie Almeerders aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij bankhelpdeskfraude. Het gaat om drie mannen uit Almere. De politie kwam de verdachten mede op het spoor in het onderzoek naar de spoofingdienst iSpoof.

Met het uit de lucht halen van de spoofingdienst iSpoof heeft de politie inzicht gekregen in gevoerde gesprekken en gebruikersdata. Met behulp van deze informatie werken rechercheurs hard aan het inzichtelijk maken van Nederlandse verdachten: dit heeft dinsdag geleid tot de arrestaties van drie Almeerders in de leeftijd van 19, 20 en 21 jaar. Zij worden allemaal verdacht van het plegen van of medeplichtig zijn aan bankhelpdeskfraude.

Mogelijk werkten zij daarbij ook samen met twee andere Almeerders die in november al zijn aangehouden.

Vast voor verder verhoor

De verdachten worden gelinkt aan zeker meer dan 100 uitgaande gesprekken. Onduidelijk is hoeveel geld er daarbij exact is buitgemaakt bij slachtoffers.

Bij de aanhoudingen zijn verschillende gegevensdragers en goederen in beslag genomen. De verdachten zitten momenteel nog vast voor verder verhoor.  


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432