Volgende week dinsdag en woensdag wordt er door de stadsreiniging in Almere geen huisvuil opgehaald als aftrap voor een landelijke staking. Dat meldt vakbond FNV vrijdag.

Ook ondergrondse afvalcontainers worden op de bovengenoemde dagen niet geleegd. 

FNV wil met werkonderbrekingen en stakingen een betere cao afdwingen voor vuilnismannen, boa’s en medewerkers van gemeentekantoren. Het is nog niet bekend of er inhaaldagen plaatsvinden voor de twee dagen waarop het huisvuil niet wordt opgehaald.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (11)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Gerard van der Lee op vrijdag 20 januari 2023 om 15.01 uur Wat toevallig, ik staak ook en zal geen overboeking van de gemeentelijke belastingen doen. Die slaan we voor een keertje over :-)


avatar

Geplaatst door Majo Gruisinga-van Der Velden op vrijdag 20 januari 2023 om 15.39 uur Dat word dus een hel volle container in ons appartementengebouw en de kinderdagopvang. Hopen maar dat de muizen die week het te koud hebben om in de zakken op voedseljacht te gaan.


avatar

Geplaatst door Shannon Karremans op vrijdag 20 januari 2023 om 15.48 uur Handig 1x in de maand word de papierbak geleegd en precies die week word er gestaakt...


avatar

Geplaatst door Kimmie Volkers op vrijdag 20 januari 2023 om 16.05 uur Neem aan dat er een inhaaldag komt anders pleur ik me container leeg op de opstalplaats ๐Ÿ˜Š


avatar

Geplaatst door Marjan Weerman op vrijdag 20 januari 2023 om 18.07 uur In de app staat al een inhaaldag ipv dinsdag gaat het vrijdag worden.


avatar

Geplaatst door Don Ronny op vrijdag 20 januari 2023 om 22.07 uur En gelijk hebben ze๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘


avatar

Geplaatst door Raoul Joemman op zaterdag 21 januari 2023 om 06.32 uur Ligt alle zooi gewoon weer op straat. En het is elke keer weer een vreselijke bende.


avatar

Geplaatst door Carola Borman op zaterdag 21 januari 2023 om 04.26 uur https://www.almere.nl/wonen/afval/staking-en-gevolgen-voor-inzameling-afval


avatar

Geplaatst door Elly Wouters op zaterdag 21 januari 2023 om 10.25 uur Oh jee Marie-louise van den Berg. En je was het al vergeten laatst. ๐Ÿ˜ฎ


avatar

Geplaatst door Cora Koppijn op zondag 22 januari 2023 om 06.35 uur Alles goed en wel, maar als je dan in een seniorenflat woont waar je alleen maar een ondergrondse container hebt en er mensen die zelf een afvalbak hebben en met de auto komen en er wel 10 vuilniszakken in 1 keer ingooien, zijn die senioren niet zo blij, die mogen hun stinkende afval in huis houden. Kunnen we misschien wat rekening met elkaar houden?


avatar

Geplaatst door Patrick Castenmiller op zondag 22 januari 2023 om 20.38 uur Flikker me zooi zo op de hoek neer.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.