Een 41-jarige man uit Almere is door de rechtbank in Lelystad veroordeeld tot een taakstraf van 90 uur vanwege het bedreigen en intimideren van verschillende journalisten.

De man, Ronald L., pleegde zijn daden tussen 2018 en 2021. Zo probeerde de man om verschillende artikelen die in zijn nadeel werden gepubliceerd, offline te halen. 

Aangiftes

In januari 2021 werden er door verschillende journalisten aangifte gedaan bij de politie, die zich bedreigd voelden door Ronald L. De man maakte een video en plaatste deze op social media, die zich direct richtte tot fotografen en journalisten. Ook werd Omroep Flevoland genoemd.

De man had het over een 'zwarte lijst' die rondging, waarop namen van journalisten stonden en dat deze personen beter had land konden verlaten. 

Smaadschrift richting politie

Ook de politie had last van de man: in een online video werd de politie beticht van onnodig geweld tegen corona-demonstranten én eigen collega's. De politie deed daarop aangifte van belediging, smaad en laster.

'Vrijheid van meningsuiting'

De man zei dat er volgens hem enkel sprake was van 'vrijheid van meningsuiting', maar daar ging de rechtbank niet in mee. 

De officier van justitie eiste eerder een gevangenisstraf van 12 weken waarvan 6 weken voorwaardelijk, maar de man kreeg een taakstraf van 90 uur.

Benieuwd naar een e-mail van Ronald L.?
Ook Almere Nieuws kreeg in totaal vijf e-mails van de man, daar besloten wij niets mee te doen gezien wij weinig onder de indruk waren van de inhoud. Bekijk hier één van zijn e-mails.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.