Er is nu al een personeelstekort in deze sector, naar verwachting loopt dit verder op. Dat meldt het UWV donderdag. 

"Ook om in andere sectoren de tekorten te kunnen verkleinen is het belangrijk de tekorten in de kinderopvang terug te dringen. In oktober is het aantal WW-uitkeringen in de provincie Flevoland licht gestegen", aldus een woordvoerder van UWV.

Landelijk is het tekort voor de kinderopvang op dit moment 5000 medewerkers. Volgens het UWV moeten kinderopvangorganisaties nu al steeds vaker een groep sluiten, omdat er te weinig pedagogisch medewerkers beschikbaar zijn. 

Doordat het aantal geboortes toeneemt, stijgt volgens het UWV de vraag naar opvang. Naar verwachting loopt het tekort in 2031 op tot 7000 medewerkers. 

Kabinetsplannen

Volgens het UWV wordt het tekort groter, wanneer er rekening wordt gehouden met de kabinetsplannen om vanaf 2025 voor alle werkende ouders, de kinderopvang voor 96 procent van het maximum uurtarief te vergoeden. De verwachting is dat meer ouders hierdoor gebruik gaan maken van kinderopvang. 

Artikel gaat hieronder verder

In dat geval, kan het tekort in 2031 zelfs oplopen tot 29.000 medewerkers.

Vacatures

In Flevoland staan er momenteel 150 vacatures open voor medewerkers kinderopvang. 

Het is volgens UWV belangrijk om deze tekorten tegen te gaan, zodat ook de tekorten in andere sectoren verkleind kunnen worden. Opvang van kinderen is voor veel ouders namelijk een belangrijke randvoorwaarde om te kunnen werken.

Opzoek naar een uitdagende baan?
Bezoek dan eens onze vacaturepagina. Op dit moment zijn er 110 vacatures aangeboden in de regio's Almere, Hilversum, Lelystad, Huizen en Dronten door onze partners Tempo-Team en Randstad.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Amaryllis Poems op vrijdag 18 november 2022 om 01.31 uur was afgewezen voor opleiding


avatar

Geplaatst door Zebrano Pengel op vrijdag 18 november 2022 om 08.26 uur Wat een onzin er is genoeg men wilt hoogst waarschijnlijk niet reizen


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.