De Partij voor de Dieren heeft donderdag een meldpunt gelanceerd voor de overlast van vuurwerk in Almere. 

"Zolang Almere nog niet vuurwerkvrij is, zal de Partij voor de Dieren actie blijven ondernemen!" aldus fractievoorzitter Marjolijn Veenstra. "Vanaf vandaag lanceren wij dan ook een meldpunt voor vuurwerkoverlast."

Verschillende gemeentes gaan deze jaarwisseling al vuurwerkvrij, waaronder Amsterdam, Rotterdam en Nijmegen. De Partij voor de Dieren ziet heel graag Almere ook terug in deze lijst: "Het is daarom ontzettend belangrijk dat er nu een meldpunt is waar vuurwerkoverlast gemeld kan worden."

Artikel gaat hieronder verder

'Al jaren overlast'

Vuurwerk geeft al jaren overlast, zoals ontzettend veel zwerfafval, vervuilende lucht en heel veel stress voor zowel mens als dier door de harde knallen van vuurwerk. Ook is deze overlast niet alleen tijdens Oud & Nieuw zelf, maar start al vele maanden eerder. 

"Eigenlijk duurt oud en nieuw van oktober tot februari, daar er in de stad dagelijkse harde knallen te horen zijn", zegt fractievoorzitter Marjolijn Veenstra. "Het is onacceptabel dat er zoveel mensen zijn die zo ontzettend veel last ervaren van vuurwerk. Ook huisdiereigenaren laten weten hoe hun huisdier in de stress raakt van vuurwerk, met alle gevolgen van dien. En laten we ook zeker de vuurwerkslachtoffers niet vergeten!"

Inzicht

Door de meldingen, hoopt de partij dat er meer inzicht komt in de hoeveelheid meldingen uit de stad - hoeveel overlast er wordt geconstateerd door inwoners en daarbij wát voor meldingen er worden gemaakt.

Volgens Veenstra worden alle meldingen gelezen door de partij om dit vervolgens in kaart te brengen: "Uiteraard zullen wij onze bevindingen delen."

Het meldpunt is te vinden via de website van de Partij voor de Dieren.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (8)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Louise Hoffmann op donderdag 17 november 2022 om 12.38 uur Zoveel vernielingen en angstige dieren


avatar

Geplaatst door Romy Walter op donderdag 17 november 2022 om 12.42 uur Anders bellen mensen ff voor cat 1 vuurwerk ze zien dat tegenwoordig als overlast 😂


avatar

Geplaatst door Carla Hoogduin op donderdag 17 november 2022 om 13.17 uur Nou wat een lol om vernielingen aan te brengen. Aanpakken die handel!!


avatar

Geplaatst door Isje Dranie op donderdag 17 november 2022 om 13.41 uur Dit is te erg hoor.


avatar

Geplaatst door Michiel Koenen op donderdag 17 november 2022 om 14.06 uur Dit zijn vandalen die vuurwerk misbruiken om andermans bezittingen te vernielen. Een vuurwerkverbod is geen oplossing, de vandaal zal dan op een andere manier zaken vernielen. Met dit meldpunt zijn de mensen die op een nette manier met vuurwerk omgaan de dupe, zij worden over een kam geschoren met degene die geen goede opvoeding hebben genoten.


avatar

Geplaatst door Vuurwerk Almere Haven op donderdag 17 november 2022 om 14.27 uur Als het gaat om het verbieden van siervuurwerk staan GroenLinks, Partij voor de Dieren vooraan. Als het dan gaat om het voorkomen van overlast en letsel door illegaal verboden vuurwerk, zijn ze niet thuis. Nogmaals overlast nu wordt veroorzaakt door illegaal vuurwerk er wordt nog niets verkocht in Nederland behalve categorie 1 wat 365 dagen per jaar mag. En pas eind december wordt er siervuurwerk uitgeleverd in Nederland op 29 . 30 en 31 en afsteken is dan toegestaan tussen 18:00 en 02:00 met oud en nieuw. Maar ze willen de handel op zwaar illegaal vuurwerk niet bespreken landelijk zie motie landelijk. Pak eerst het probleem aan !!!!


avatar

Geplaatst door Anke Sam-Viaanen op donderdag 17 november 2022 om 15.07 uur Beatrixpark elke avond/nacht raak. Niet verlicht dus vrijspelen.


avatar

Geplaatst door Martijn Fokker op vrijdag 18 november 2022 om 08.03 uur Dus ze denken bij PvdD dat er 1) nu in Almere wel vuurwerk mag worden afgestoken, er 2) geen overlast is in de steden waar het met oud en nieuw verboden is, en 3) de overlast komt door legaal vuurwerk? Aparte vogels.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.