Over het water van Amsterdam, op de oostelijke oever van het Markermeer, ligt de stad Almere. De stad heeft een bijzondere structuur en organisatie omdat ze is verdeeld in 6 districten: Almere Stad, Almere Buiten, Almere Pampus, Almere Haven, Almere Hout en Almere Poort. Na de Tweede Wereldoorlog waren er plannen voor Almere om de groeiende bevolking van het land te huisvesten. Het eerste huis van de stad werd daar in 1976 gebouwd en het werd formeel een gemeente in 1984. Almere, de nieuwste stad van Nederland, is gebouwd op grond die ooit deel uitmaakte van het IJsselmeer.

De stad is een populaire toeristische bestemming vanwege de nabijheid van Amsterdam, de rijkdom aan natuurlijke landschappen en de geavanceerde infrastructuur. Hieronder vind je drie leuke bestemmingen die je in Almere kunt bezoeken. De temperatuur in Almere kan behoorlijk koud zijn, dus zorg ervoor dat je beenwarmers of antislip sokken draagt ​​voordat je die bestemmingen bezoekt.

Oostvaardersplassen

Het is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland en een juweeltje voor outdoor liefhebbers. Het park, dat meer dan 56 km beslaat, is een goede illustratie van verwildering. De Oostvaardersplassen reikt tot aan het Markermeer en ligt halverwege Almere en Lelystad. De grote zilverreiger, roerdomp en aalscholver behoren tot de vele vogelsoorten die deze rietvelden hun huis noemen.

Bovendien is het gebied de thuisbasis van een verscheidenheid aan herbivoren, zoals edelherten, pony's en runderen. Maak gebruik van de talrijke paden en geniet van de prachtige natuur en natuurlijke pracht die dit gebied te bieden heeft. Als je het in de winter wilt bezoeken moet je warme antislip sokken voor volwassenen en warme anti slip sokken voor kinderen. Je kunt dus vrij rondlopen zonder dat je voeten bevriezen.

Thermen La Mer

In de buurt van Almere Haven is er een fantastisch kuuroord genaamd Thermen La Mer die precies dat biedt. Dit resort is ongelooflijk rustig en vredig, omgeven door bossen, en biedt een breed scala aan behandelingen en activiteiten om je te ontspannen en om tot rust te komen.

Neem een ​​verleidelijke duik in de thermaal baden, ontspan in de luxe spa, laat je heerlijk masseren of revitaliseer je lichaam in een van de 7 sauna's. Wat je ook besluit, je zult de Thermen La Mer zeker als herboren en kalm verlaten. Dit is een goede manier om helemaal tot rust te komen. Draag vervolgens dikke antislip sokken voor ouderen om warm te blijven als je uit deze heerlijke spa komt.

Almeerderstrand

Almeerderstrand is een heerlijk strand vlakbij de A6 brug die overgaat in Muiderberg in de wijk Almere Poort. De gouden zandstranden strekken zich uit tot in het IJmeer. Het strand van Almeerderstrand is nog grotendeels onontgonnen en het is een heerlijke plek om tot rust te komen.

Het strandrestaurant Poortdok is een geweldige plek om een ​​hapje en een drankje te doen. Aan de andere kant van het strand ligt Marina Muiderzand, waar enkele coole jachten en vissersboten liggen. Zoek niet verder dan dit geweldige strand als je plezier wilt hebben en tot rust wilt komen.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Sint & Piet Dwalen Af - Aflevering 3 (zaterdag 25 november 2023)

? DAAR ZIJN WE WEER! Met de derde aflevering. ? De stroom viel uit, maar het is toch gelukt om een uitzending te maken. VlogPiet is inmiddels onderweg naar Rotterdam. ? Dinsdag om 17.00 uur zie je aflevering #VIER! ?

Geplaatst door Sint & Piet Dwalen Af op Zaterdag 25 november 2023

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit overige