Vier medewerkers van de Oostvaarderskliniek in Almere Buiten zijn geschorst vanwege eerder incidenten, zo meldt het Ministerie van Justitie en Veiligheid.

De schorsing komt nadat zij eerder op het non-actief stellen van verschillende medewerkers, en dat verschillende medewerkers werden ontslagen.

Ook de directeur legde zijn functie neer.

Artikel gaat hieronder verder

Onderzoek

De minister van Rechtsbescherming, oud-burgemeester Weerwind, kondigde tevens eerder een onderzoek aan naar de misstanden in de kliniek.

In september werd bekend dat een medewerker was ontslagen na seksueel overschrijdend gedrag. In de kliniek zou het vaker voorkomen dat medewerkers, seksuele relaties onderhouden met patiënten.

Ook zou er sprake zijn van grensoverschrijdend gedrag tussen de leiding en medewerkers. 


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (5)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Jantien van der Vliet op zaterdag 15 oktober 2022 om 14.44 uur En weer gaat er een beerput open en weer gaat het over macht(smisbruik) De werknemer, persoon die zich schuldig maakt aan dit soort praktijken krijgt, wat mij betreft, nooit meer een VOG en nooit meer een functie in de publieke sector/als hulpverlener! Wat maakt dat velen zich zoveel meer 'voelen' dan een ander? Ik zeg veel onverwerkte pijn! Een VOG zegt dus inhoudelijk niets over een mens!


avatar

Geplaatst door Petronella Sharella op zaterdag 15 oktober 2022 om 15.04 uur Puinhoop en rotzooi sluiten die toko!!


avatar

Geplaatst door Gertie van Driel op zaterdag 15 oktober 2022 om 16.24 uur Viespeuken. Machtspositie dan denken ze zich maar alles te veroorloven. Nooit meer in functie ook niet elders. Stelletje vuillakken.


avatar

Geplaatst door Amaryllis Poems op zaterdag 15 oktober 2022 om 18.49 uur er valt toch niks te klinieken


avatar

Geplaatst door Saskia Verhoog op zaterdag 15 oktober 2022 om 19.28 uur Lekker snel oordelen hoor! Weten jullie soms over wat voor soort incidenten het gaat dan?


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360