De Floriade heeft sinds de opening in april tot aan de sluiting afgelopen zondag, in totaal 685.189 bezoekers gehad. Dat werd afgelopen zondag tijdens de afsluiting gemeld.

Het aantal bezoekers is -inclusief- bezoekers die een zogenoemde Floriadepas in het bezit hadden en is inclusief de bezoekers die met korting het evenement hadden bezocht.

Driekwart van de bezoekers was afkomstig uit Nederland, een kwart uit het buitenland. 

Artikel gaat hieronder verder

Streefgetal niet behaald

De organisatie van het evenement ging voor de start van de Floriade, nog uit van ruim twee miljoen betalende bezoekers. Dit is niet behaald. 

Wat het evenement in totaal heeft gekost, nu rekening houdend met een verlies van zo’n 92 miljoen euro wat naar alle waarschijnlijkheid nog verder oploopt en zelfs over de 100 miljoen heen gaat, zal uiteindelijk moeten blijken wanneer de balans wordt opgebouwd.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (23)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Erwin Battalion Car op maandag 10 oktober 2022 om 16.38 uur Ben ik de enige die het leest? Uit de tekst begrijp ik dat hoe dan ook het evenement verlies zou draaien. Dit wisten ze dus al vooraf. 2 miljoen bezoekers a 30 euro per kaartje? Is 60 miljoen. Er is nu een verlies van 92 miljoen. Dus was het zo wie zo al een flop.


avatar

Geplaatst door Corrie Schotema op maandag 10 oktober 2022 om 16.48 uur was geweldig . Met mijn"" Floriade Pas"" diversen malen geweest , met mijn scootmobil, steeds weer nieuwe dingen gezien ! en vooral die mooie bloemen over het terrein! en... Poffertjes gegeten ! Jammer dat het voorbij is😔


avatar

Geplaatst door Gerard van der Lee op maandag 10 oktober 2022 om 16.43 uur Met een misrekening van €100.000.000,- is dat slechts €451,55 per inwoner van Almere... zou graag een plan van aanpak zien hoe ze dit gaan oplossen.


avatar

Geplaatst door Maurice Bokma op maandag 10 oktober 2022 om 16.48 uur Noem het de Flopriade waarbij het hopelijk gelijk het einde is van dit nutteloze en geldverspillende evenement in de toekomst.


avatar

Geplaatst door Siegfried Wagner op maandag 10 oktober 2022 om 16.55 uur De gemeentelijke belastingen zullen omhoog vliegen, 1. Rioolheffing 2. Afvalstoffenheffing 3. OZB etc. het kan in Almere. Bedankt mw.Jorritsma en Dhr. Duivenstein. en


avatar

Geplaatst door Jantien van der Vliet op maandag 10 oktober 2022 om 16.52 uur Van mij mogen Jorritsma en consorten opdraaien voor het grote verlies van de Floriade. Wat maakt dat ik dit als burger van Almere heb op te hoesten? Aan de bevolking van Almere is nooit iets gevraagd.....mij in ieder geval niet. Als kiezer ben ik ook op een zijspoor gezet ....dus....Toch ongelooflijk dat een deel van de wethouders strategisch is afgetreden om o.a. onder enige aansprakelijkheidsstelling uit te komen. Politiek is waanzin!


avatar

Geplaatst door Helen Makkinje-Broek op maandag 10 oktober 2022 om 17.19 uur Wat een grote flop!! 1 grote poppenkast van de gemeente Amere en wij mogen met een paar lokale belastingverhogingen ervoor opdraaien, te triest voor woorden!!!! Bah bah, bah!!! 🤑🤬


avatar

Geplaatst door Roland Maes op maandag 10 oktober 2022 om 17.21 uur Jammer dat de marketing volledig ondeskundig was.


avatar

Geplaatst door Ram-persad Jash-da op maandag 10 oktober 2022 om 17.32 uur Ben er 2 x geweest,zonder spijt.


avatar

Geplaatst door Ketty Lollia op maandag 10 oktober 2022 om 18.03 uur Tja, Floriade was geen flop. Een flop is iets dat niet geslaagd is! Floriade was in vele opzichten geslaagd... Maar net als een Ali B of Linda de Mol die begraven worden zodra ze beschuldigd worden, was de Floriade al begraven voordat het klaar was. Alsof het beter was geweest om ermee te stoppen en een puin achter te laten? 'Ja... maar dan hadden we nog het geld... - ja klopt, die was inderdaad anders weer gestopt in dezelfde potjes 🤦🏾‍♀️.' Het blijft voor mij de meest onlogische nederlaag van Nederland. Meer aanzicht willen in Europa maar zijn eigen land en kunst afkraken. Weet niet hoe dat werkt maar als zogenaamd (chauvinistisch?) Française snap ik het niet. Het voelt alsof ik ging de Notre-Dame afkraken omdat ze het niet herbouwd hebben zoals ik het hoopte. Geen fiber in mijn lijf die eraan denkt. Ik ben zo blij dat ik het nieuws niet meer volg en ga Almere nieuws ontvolgen nu dat Floriade afgelopen is. Als je niet eens bent met wat ik denk, wat ik me goed kan voorstellen, weet dat geen aanval kan mijn mening laten evolueren... alléén live gesprekken waarin we respect tonen voor elkaars verschillen. 🙏🏽💖🙏🏽


avatar

Geplaatst door Mariska Aleman op maandag 10 oktober 2022 om 18.03 uur Het is alleen maar negatief in het nieuws geweest. Dat heeft natuurlijk niet geholpen. Ben uiteindelijk vrijdag zelf een paar uurtjes geweest met mijn kinderen, en ook ik was pessimistisch. Maar ik moet zeggen dat ik het eigenlijk heel leuk vond en ook mijn kinderen hebben er echt van genoten. Zonde dat alle negativiteit de mensen heeft weerhouden (incl mezelf dus) om te gaan. Ze hebben echt wel wat moois neergezet.


avatar

Geplaatst door Hettie Barlo op maandag 10 oktober 2022 om 18.46 uur Jammer..ook de Corona heeft minder landen aangetrokken.. En de start was moeizaam.. Helaas veel te veel geld gekost, maar ik heb er met veel plezier gelopen..


avatar

Geplaatst door Jan H Schuurkamp op maandag 10 oktober 2022 om 18.53 uur de floriade kost de inwoners van Almere dus 451 euro pp, voor die 100 miljoen verlies hadden we het kasteel kunnen opknappen, een buitenzwembad en duikcentrum kunnen maken en nog heel veel andere mooie dingen waar we vele jaren van hadden kunnen genieten. Maar ja, prestige mag wat kosten.


avatar

Geplaatst door Sandra von Huben op maandag 10 oktober 2022 om 19.04 uur Wouww das nog veel.... 😂🤣


avatar

Geplaatst door Niels Den Braven op maandag 10 oktober 2022 om 19.45 uur Klein inschattingsfoutje vooraf, ze zaten er maar 1.314.811 mensen naast.


avatar

Geplaatst door Bryan Efrain op maandag 10 oktober 2022 om 22.58 uur En is dat ook inclusief al mijn vrienden en familie die mijn pasje hebben geleend?


avatar

Geplaatst door Natascha Vial op dinsdag 11 oktober 2022 om 12.43 uur Ik vond het fantastisch!!! Mooie paviljoen, veel informatie over duurzaamheid en upcycelen en wat we zelf kunnen doen voor een (milieu)bewuste en gezonde(re) toekomst


avatar

Geplaatst door Ria Bos op dinsdag 11 oktober 2022 om 16.46 uur Kaarten waren veel te duur


avatar

Geplaatst door André Art op dinsdag 11 oktober 2022 om 17.17 uur Door de super mooie zomer en de toegang prijs € 29 tja. Om de kosten er uit te krijgen is dit de grootste blunder van 2022. Het parkeerplaats heeft nog geen 1 keer vol gestaan met auto's.... parkeerkosten €14,- 😬🫣🥵


avatar

Geplaatst door Dina van den Berg-Rijksen op dinsdag 11 oktober 2022 om 19.17 uur Wat hebben we genoten deze zomer van de floriade en wat zullen we het missen. Mijn man en ik zijn meer dan twintig keer geweest met onze pas,het was fantastisch👍


avatar

Geplaatst door Ingeborg Flokstra op dinsdag 11 oktober 2022 om 20.28 uur Voor iedereen die niet geweest is: gemiste kans! Het was prachtig! Jammer dat een hoop mensen zo negatief waren... En als je dan vroeg wat hun dan tegenviel... Dan waren ze niet eens geweest... Zo zie je wat sociale media kan doen..


avatar

Geplaatst door Wim Van Der Heijden op woensdag 12 oktober 2022 om 10.02 uur Jammer het was zo mooi 🥲


avatar

Geplaatst door Erica Kruize op woensdag 12 oktober 2022 om 23.53 uur Het was zo mooi.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360