Tip — deze week 43 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De 23-jarige Ilias El Ghamarti uit Almere heeft onlangs een contract getekend bij FK Modrica, een voetbalclub in Bosnië op het tweede niveau - vergelijkbaar met de Keuken Kampioen Divisie in Nederland.

In zijn jeugd speelde El Ghamarti bij verschillende Almeerse clubs als Buitenboys, ASC Waterwijk en Almere City FC.

Na een periode in Nederland gevoetbald te hebben, ging de Almeerder de grens over en speelde voor clubs in onder meer Duitsland om vervolgens komend seizoen te spelen bij FK Modrica in Bosnië.

'Niet gemakkelijk geweest'

El Ghamarti vertelt dat het niet gemakkelijk is geweest om op het niveau te komen, waar hij nu staat. Zo had hij op zijn achttiende levensjaar moeite met zijn voeding, waar hij door verschillende voetbalclubs op werd beoordeeld.

"Vandaag de dag moet je fysiek topfit zijn ongeacht je talenten en kwaliteiten. Destijds zat het techniek er altijd in bij mij maar snelheid en het fysieke gedeelte kwam ik vaak tekort. Na goed onderzoek doen en de juiste mensen zoeken die mij hierin konden begeleiden, heb ik besloten om een complete verandering hierin te maken", vertelt de Almeerder.

Na in contact te zijn gekomen met een sportdiëtist van Ajax, werd er een plan gemaakt om meer spiermassa te ontwikkelen en tegelijkertijd lichaamsvetten te verliezen. Ook kreeg El Ghamarti begeleiding om de zwakke spieren in zijn lichaam, aan te pakken.

Artikel gaat hieronder verder

Coronapandemie

Nog voor het uitbreken van het coronavirus, speelde El Ghamarti voor de Engelse club Kidderminster Harriers maar mocht transfervrij vertrekken doordat er vanwege de uitbraak van het coronavirus, niet meer werd gespeeld.

Eenmaal terug in Nederland, werd de 23-jarige voetballer opgemerkt door een Duitse voetbalclub waar veelal in de media werd geschreven over zijn sportprestaties waarna hij in contact kwam met een zaakwaarnemer met een eigen voetbal academie waardoor hij een aantal wedstrijden bij een Zweedse voetbalclub heeft gespeeld om vervolgens voor een club in Kroatië te spelen.

Nu vervolgens heeft de Almeerder een contract getekend bij FK Modrica in Bosnië.

Doel

El Ghamarti wordt begeleid momenteel door een zaakwaarnemer uit Kroatië. Volgens de Almeerder was de zaakwaarnemer zelf ook ooit een speler op het hoogste niveau - doordat zijn zaakwaarnemer in hem gelooft en honderd procent in hem investeert, koos de Almeerder er voor om zich te laten begeleiden door de Kroaat.

Het doel van El Ghamarti is om uiteindelijk te mogen spelen voor de Premijr Liga in Bosnië en ziet deze stap bij FK Modrica als een mooie kans om ontdekt te worden bij één van de clubs, die deel uitmaken van de Premijr Liga.

"Ik heb bij FK Modrica voor één jaar getekend, er is afgesproken dat ik eventueel in de winter weer mag vertrekken zodra er daadwerkelijk een club uit de Premier Liga interesse toont", vertelt de Almeerder.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432