Almere groeit door en zal in het jaar 2050 de vijfde stad van Nederland zijn, zo blijkt uit cijfers door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In totaal wordt er een groei van 21,1 procent verwacht. De groei zou in de toekomst mede tot stand komen, doordat inwoners van Amsterdam zullen verhuizen naar andere gemeenten in de regio (zoals Almere).

Almere staat nu nog op plek acht van grootste steden in Nederland. In het jaar 2050, wanneer Almere op plek vijf zou staan, zouden alleen de steden Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Den Haag nog groter zijn dan Almere.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente


Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 335

Warning: Undefined variable $ip in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /opt/lampp/htdocs/almere-nieuws/website/footer.php on line 336