Het weer in Almere

 • Vandaag

  Do 07 juli 2022
  19 °C
 • Morgen

  Vr 08 juli 2022
  22 °C
 • Overmorgen

  Za 09 juli 2022
  20 °C

Meer weer? Klik hier

Donderdag 07 juli 2022
17.4 °c
2

Word jij onze 38,606e volger?

instagram

linkedin

UWV: "Lerarentekort neemt toe in Flevoland, aantal WW-uitkeringen neemt verder af"

Politiek en gemeente


In de provincie Flevoland zette de daling van het aantal WW-uitkeringen in mei door. Ten opzichte van vorige maand nam het aantal WW-uitkeringen af met bijna 5 procent, zo meldt UWV donderdag.

In een aantal sectoren hebben werkgevers volgens UWV moeite om voldoende personeel te vinden: dat geldt in grote delen van het land ook voor het primair en voortgezet onderwijs. "Na de corona-crisis zijn de personeelstekorten toegenomen en de verwachting is dat deze de komende jaren aanhouden, zowel in het primair als voortgezet onderwijs. In het voortgezet onderwijs verschilt de situatie sterk per vak", aldus een woordvoerder van UWV.

In het primair onderwijs lopen de lerarentekorten vooral in de Randstad op. Ook in de arbeidsmarktregio Flevoland was de spanning in 2021 zeer krap.

Ruim een derde minder WW-uitkeringen in Flevoland

Eind mei 2022 verstrekte UWV 4.703 WW-uitkeringen in de provincie Flevoland. Ten opzichte van vorige maand is dit een afname van 4,8% (-236 uitkeringen). Landelijk was de afname met 5,8% iets groter. Ten opzichte van een jaar geleden is het aantal WW-uitkeringen lager. De daling in Flevoland is 35,9%, oftewel 2.632 uitkeringen. Deze afname is iets groter dan de landelijke daling het afgelopen jaar (-34,0%).

Lerarentekort verschilt in voorgezet onderwijs per vak en in het basisonderwijs juist regionaal

Vóór de corona-crisis waren lerarentekorten al het belangrijkste thema in het onderwijs: deze tekorten zijn toegenomen en de verwachting is dat deze de komende jaren aanhouden, zowel in het primair als voortgezet onderwijs. De situatie in het voortgezet onderwijs verschilt volgens UWV met name per vak.

"Er waren al langere tijd tekorten aan docenten exacte vakken en talen. Dit is nu uitgebreid tot bijna alle vakken: alleen voor docenten kunst en cultuurvakken is er nog geen krappe arbeidsmarkt", aldus de woordvoerder.

In het primair onderwijs zijn er vooral regionale verschillen. De tekorten aan basisschoolleraren zijn het grootst in de Randstad. Ook in de arbeidsmarktregio Flevoland was de spanning in 2021 zeer krap. Deze personeelstekorten bieden kansen voor werkzoekenden.


Vacature-alert - 30 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 30 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Do 07 juli 2022
  19 °C
 • Morgen

  Vr 08 juli 2022
  22 °C
 • Overmorgen

  Za 09 juli 2022
  20 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!