Woensdag 19 januari 2022
-0.3 °c
1

Word jij onze 37,778e volger?

instagram

linkedin

Almere op zoek naar nieuwe burgemeester: waar aan moet deze voldoen?

Politiek en gemeente


Almere moet op zoek naar een nieuwe burgemeester. Franc Weerwind is sinds maandag officieel burgemeester-af doordat hij zijn positie verruilde voor het ministerschap in het nieuwe kabinet Rutte IV. Maar, waar moet de nieuwe burgemeester aan voldoen?

Komende tijd staan er in Almere veel belangrijke gebeurtenissen op de agenda, waaronder de Floriade 2022 (in april), de gemeenteraadsverkiezingen in maart en de daaropvolgende samenstelling van het nieuwe college van burgemeester en wethouders.

Pas in maart wordt het profiel opgesteld van de nieuwe burgemeester. De nieuwe gemeenteraad zal tegen die tijd een profiel opstellen waarna de sollicitatieprocedure zal volgen. Tot die tijd neemt wethouder Hilde van Garderen de taken van Weerwind over, maar voor lange duur zal dat niet zijn: de commissaris van de Koning in Flevoland maakt deze week een waarnemend burgemeester bekend.


Vacature-alert - 18 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 18 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!