Het weer in Almere

 • Vandaag

  Di 09 augustus 2022
  24 °C
 • Morgen

  Wo 10 augustus 2022
  27 °C
 • Overmorgen

  Do 11 augustus 2022
  28 °C

Meer weer? Klik hier

Dinsdag 09 augustus 2022
24.2 °c
2
Melding KNMI: code geel in Almere van kracht van morgen 11.00 uur tot overmorgen 14.00 uur − meer info »

Word jij onze 38,642e volger?

instagram

linkedin

Almeerse auteur Ruud Pieterse brengt nieuw boek uit

Entertainment

Foto via boekscout.nl


Afgelopen vrijdag is een nieuw boek van de Almeerse auteur Ruud Pieterse verschenen. Het boek draagt de naam 'Het simpele leven van Piet Scholman' en is verkrijgbaar via Boekscout.

Over het boek

Het simpele leven van Piet Scholman is een ode aan de onopvallende mens. De lezer wordt meegenomen in het alledaagse leven van Piet Scholman, eerst eentonig, maar al snel stapelen de dingen op zoals ze in ieders leven doen.

Piet kijkt gelaten naar het hele tafereel dat zijn leven is, maar al snel blijkt dat de gewone, onopvallende man toch bijzonder veel teweegbrengt. Deze roman wordt sinds vrijdag 17 december uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

"Lezer wordt door herkenbaarheid in het verhaal getrokken"

"Op het eerste gezicht lijkt er niet veel te gebeuren in de eerste hoofdstukken van het boek. Dit is juist de aantrekkingskracht van dit boek. Op een boeiende wijze wordt de alledaagsheid van Piet Scholman geschetst, waarbij het oog voor detail opvalt en de lezer door de herkenbaarheid in het verhaal getrokken wordt", aldus de uitgeverij.

Met de eentonigheid is het volgens de uitgeverij gauw gedaan: Piet krijgt te maken met een reorganisering, spanning binnen zijn familie. Maatschappelijke en persoonlijke thema's worden met elkaar verweven en stuwen het verhaal voort. Wat opvalt, is de gelatenheid van Piet Scholman binnen al dit tumult. Hij laat zich niet uit het veld slaan, maar laat ook niet van zich horen. Toch raakt hij betrokken. Het boek eindigt in een rollercoaster van verwarring.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 41 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 41 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Di 09 augustus 2022
  24 °C
 • Morgen

  Wo 10 augustus 2022
  27 °C
 • Overmorgen

  Do 11 augustus 2022
  28 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!