1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

Nieuw pand voor Aeres Hogeschool: "tegelijkertijd ook de entree van de Floriade 2022"

Politiek en gemeente


Aan één van de hoofdwegen naar Floriade Expo 2022 is bij aanvang van het nieuwe collegejaar de nieuwbouw van groene onderwijs- en kennisinstelling Aeres Hogeschool Almere in gebruik genomen.

"Een gezonde en inspirerende werk- en leeromgeving in een energieneutraal, klimaatadaptief en circulair gebouw", vat een woordvoerder van HEVO B.V. samen.

Ontwerp

"Het ontwerp van BDG Architecten weerspiegelt zowel de duurzame identiteit van het onderwijs van de faculteit in Almere als het centrale thema van de aanstaande wereldtuinbouwtentoonstelling: 'Growing Green Cities'. 'Groen' is dan ook een belangrijke bouwsteen", aldus de woordvoerder van HEVO.

Enerzijds als het gaat om duurzame, circulaire en zelfvoorzienende oplossingen. Anderzijds is het volgens HEVO letterlijk een groene school met planten in, aan en op het gebouw.

'Groene long'

De 'groene long' met verschillende soorten groene wanden, planten en bomen, beweegt zich als een landschap door het gebouw, van entree tot dak. Het groen is niet alleen goed voor de luchtzuivering, vochtbalans en akoestiek in de school: het prikkelt de zintuigen en heeft als onderdeel van het living lab ook een educatieve waarde - studenten in Almere doen onderzoek naar stedelijke voedselvoorziening en gezond leven in de groene stad en naar de wijze waarop het groen in de school bijdraagt aan de leerprestaties.

Omdat er op verschillende manieren wordt onderwezen, onderzoek verricht en samengewerkt zijn de ruimtebehoeften vertaald in een functionele en gevarieerde mix aan leer- werk- en overlegruimten.

Tijdens de Floriade, die volgend jaar van april tot en met oktober plaatsvindt, is het gebouw tevens gedeeltelijk de entreeruimte voor het evenement. Klik hier voor een foto van het nieuwe gebouw.


Vacature-alert - 24 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 24 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Zondag 05 december 2021

5.1 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 2,6 °C. - meer weer »

Zo

0 - 4 °

Ma

2 - 6 °

Di

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only