1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

In totaal 72 wapens ingeleverd tijdens wapeninleveractie in Almere

4 reacties 112


Tijdens de wapeninleveractie van 9 oktober tot en met 17 oktober zijn er in totaal 72 wapens ingeleverd. Dat meldt de gemeente.

In deze week kon iedereen straffeloos slag-, stoot- en steekwapens inleveren. Voor het inleveren van vuurwapens kon een ophaalafspraak worden gemaakt.

72 wapens ingeleverd

Slag-, stoot- en steekwapens konden worden ingeleverd in een inleverton op alle politiebureaus van Almere. Ook waren er verschillende pop-up inleverpunten, waaronder bij jongerencentra. De politie onderzoekt of de ingeleverde vuurwapens en munitie betrokken zijn geweest bij een misdaad.

In totaal zijn er 72 wapens ingeleverd tijdens de actie:  

  • 46 steekwapens
  • 10 vuurwapens
  • 3 keer munitie
  • 16 overige wapens, waaronder gasdrukwapens, alarmpistolen en zwaarden.

Tevreden over het resultaat

Burgemeester Weerwind zegt tevreden te zijn over het veroop en de opbrengst van de actie.

"Wij hebben niet de illusie dat hiermee alle wapens die in omloop zijn ook daadwerkelijk zijn ingeleverd, maar met de ingeleverde wapens kunnen in elk geval geen verkeerde dingen meer worden uitgehaald. Daarnaast heeft deze actie opnieuw bijgedragen aan het andere doel, namelijk bewustwording", aldus Weerwind.

Weerwind zegt tevens dat de gemeente doorgaat met het agenderen van het onderwerp en om het wapenbezit in de stad te verminderen.

Focus op jongeren

Vooral jongeren en jongvolwassenen werden aangemoedigd hun wapen in te leveren: jongerenwerkers, jeugdboa’s en (jeugd)wijkagenten zijn met inwoners en ondernemers in gesprek gegaan over de risico’s en bewustwording omtrent wapenbezit.

Meer dan 250 jongeren hebben in het Mobiel Medialab van de politie meegedaan aan een quiz, waarin bewustwording over wapenbezit en wapengebruik centraal stond. Voorafgaand aan de inleverweek zijn meerdere scholen benaderd om hun leerlingen in te lichten over de inleveractie.

Actieplan Wapens en Jongeren

De inleveractie was een vervolg op een aangenomen motie door de gemeenteraad.

Ook zijn burgemeesters in het kader van het Actieplan Wapens en Jongeren in mei van dit jaar door ministers Grapperhaus en Dekker opgeroepen om deel te nemen aan een landelijke inleveractie van wapens.

Almere heeft zich, samen met 217 andere gemeenten, aangesloten bij dit landelijke initiatief. Landelijk zijn er 3300 wapens ingeleverd.


Vacature-alert - 24 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 24 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (4)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Melchior van der Linden op donderdag 28 oktober 2021 om 10.10 uur
Weerwind,deze man moet burgemeester van Madurodam worden.Totaal ongeschikt voor een grote stad
user
Geplaatst door Rich Hermans op maandag 25 oktober 2021 om 13.27 uur
72 is zeker nog niet alles
user
Geplaatst door Ron Punt op maandag 25 oktober 2021 om 13.17 uur
Ja het zal nu een stuk veiliger worden in Almere en anders gaat Weerwind het zelf wel ff regelen. 😂
user
Geplaatst door Denise Neenee op maandag 25 oktober 2021 om 12.55 uur
Het was mooier geweest om die jongelui die duidelijk wel de intentie hebben om uit een bepaalde cirkel te komen ook hulp en ondersteuning te bieden samen met lotgenoten om ook daadwerkelijk uit de criminaliteit te komen.. immers sta je samen sterk
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Zondag 05 december 2021

4.9 °C

Droog na motregen, temperatuur voelt aan als 2,4 °C. - meer weer »

Zo

0 - 4 °

Ma

2 - 6 °

Di

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only