Het weer in Almere

 • Vandaag

  Do 07 juli 2022
  19 °C
 • Morgen

  Vr 08 juli 2022
  22 °C
 • Overmorgen

  Za 09 juli 2022
  20 °C

Meer weer? Klik hier

Donderdag 07 juli 2022
17.2 °c
2

Word jij onze 38,606e volger?

instagram

linkedin

SP en Partij voor de Dieren voeren samen met bewoners protestmars tegen bomenkap langs Westerdreef

Politiek en gemeente

Afbeelding: aangeleverd


Op zaterdag 30 oktober houden de SP en Partij voor de Dieren samen met bewoners een protestmars tegen de bomenkap langs de Westerdreef. De mars start om 14.00 uur bij de afslag Uithof aan het Montessoripad en voert naar de Markt in Almere Haven.

Onder het motto 'kappen met kappen, stop kaalslag' brengt de bekende Havenaar en zanger-accordeonnist Nicolaas Scharn zijn Bomenlied ten gehore en wordt het protest gedeeld met het publiek.

Bomenkap voorkomen

Vorig jaar was de gemeente Almere voornemens alle bomen langs de Westerdreef te kappen en slechts gedeeltelijk te vervangen. Door bewonersacties, gesteund door de SP en de Partij voor de Dieren, is dit voorkomen.

De gemeente heeft haar plannen inmiddels aangepast en wil meer dan de helft van de bomen kappen uit angst voor omwaaien maar, het blijkt dat er de afgelopen jaren geen enkele boom is omgewaaid. De actievoerders worden in hun bezwaren gesteund door de Wageningse boomexpert Kopinga die een onafhankelijk onderzoek heeft uitgevoerd in opdracht van de SP.

'Bomen kunnen nog 40 jaar mee'

Volgens Kopinga zijn de bomen nog maar op de helft van hun levensduur en kunnen zeker nog 40 jaar mee: naarmate ze ouder worden krijgen ze een gunstiger hoogte-dikte verhouding waardoor ze alleen maar stabieler en dus veiliger worden. Binnenkort beslist de gemeenteraad over de bomenkap.

De SP en de Partij voor de Dieren doen een laatste oproep aan de raad om te kiezen vóór groen en leefbaarheid en tegen schijnveiligheid: "De bomen langs de Westerdreef vormen een monumentale 'groene tunnel' door Almere Haven. Laat dit ecologisch erfgoed niet verloren gaan!", aldus de partijen in een gezamenlijke verklaring.


Vacature-alert - 30 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 30 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in politiek en gemeente


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Do 07 juli 2022
  19 °C
 • Morgen

  Vr 08 juli 2022
  22 °C
 • Overmorgen

  Za 09 juli 2022
  20 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!