Het weer in Almere

 • Vandaag

  Do 07 juli 2022
  19 °C
 • Morgen

  Vr 08 juli 2022
  22 °C
 • Overmorgen

  Za 09 juli 2022
  20 °C

Meer weer? Klik hier

Donderdag 07 juli 2022
17.6 °c
2

Word jij onze 38,606e volger?

instagram

linkedin

Bijzondere woning Homeruskwartier beloond met architectuurbijdrage

Overige Homeruskwartier


[caption id="attachment_2352" align="alignright" width="300"]Architectuurbijdrage klein Foto: Feenstra fotografie[/caption] Mevrouw Rebel gaf de architecten Gijs Baks en Jacco van Wengerden opdracht een – geheel passend bij haar naam –  ‘rebels’ huis te ontwerpen. Zij creëerde daarop een extreem eigenzinnig ontwerp. De gevel bestaat geheel uit een combinatie van golfplaten en glas.  Wat het ontwerp extra bijzonder maakt is dat dakranden, deuren en lekdorpels weggewerkt zijn achter de doorlopende golfplaten en daarmee niet zichtbaar zijn. “Dit extremisme resulteert opmerkelijk genoeg niet in een kil design-object, maar in een intiem huisje dat met liefde en toewijding is vormgegeven” aldus de supervisor/stedenbouwkundige van Homeruskwartier, Art Zaaijer. Die liefde en toewijding spreekt ook uit de opzet van het interieur. In contrast met de buitengevel bestaan alle binnenwanden uit onbehandeld, naturel multiplex. De woning krijgt hiermee een ‘warme’ uitstraling. De beperkte maat en de bijzondere vorm (knik in het dak) van de binnenruimte vraagt om een secure uitwerking van het interieur. Kastwanden en een compacte keuken zijn, uitgevoerd in blank hout en op maat ontworpen. En met de precisie van een meubelmaker zijn een schuifwand, een studiehoek en zelfs een badkamerkastje verdekt geïntegreerd in de constructie van de grijze doos in het midden van het huis.

Ik bouw in mijn tuin

Het huis van Rebel bevindt zich in het Homeruskwartier en vormt samen met twaalf andere woningen het buurtje ‘Ik bouw in mijn tuin’.  In dit buurtje kunnen mensen die waarde hechten aan een groene omgeving en genoeg hebben aan woonoppervlak van 64m een “tuinhuis” bouwen, waarin het hele jaar gewoond mag worden. De kavels variëren in grootte tussen bijna 200 m2 en 400 m2.

Architectuurbijdrage

De architectuurbijdrage – die nu voor de 11e maal is uitgereikt – is een initiatief van de gemeente Almere, bedoeld om bijzondere architectuur in Homerskwartier Oost (uitgifte 2009) te stimuleren. In dit deel van het Homeruskwartier geldt geen welstandstoezicht en genieten zelfbouwers van enorme vrijheid bij het bouwen van hun droomhuis. Deze vrijheid heeft geresulteerd in een kleurrijk woongebied dat gekenmerkt wordt door vele particuliere woningen waaronder een aantal met een opmerkelijke architectuur. Particuliere bouwers in Homeruskwartier Oost kunnen, na oplevering, hun woonhuis aanmelden voor de architectuurbijdrage. Het oordeel is aan supervisor Art Zaaijer

Tags bij dit artikel: Homeruskwartier

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Homeruskwartier of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor, winacties of bij een P2000-melding uit jouw straat. Heb je een nieuwstip uit Homeruskwartier? Klik hier om een tip in te sturen.
.. of ontvang via Twitter! Dezelfde type meldingen, maar dan via Twitter als privébericht. Net zo snel en gemakkelijk!

Vacature-alert - 30 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 30 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in overige


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Do 07 juli 2022
  19 °C
 • Morgen

  Vr 08 juli 2022
  22 °C
 • Overmorgen

  Za 09 juli 2022
  20 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!