1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

Jongeren lacherig over actie tegen lachgas

9 reacties Politiek en gemeente

Afbeelding: aangeleverd


Afgelopen zaterdag werd door vrijwilligers van de stichting Geen Drugs-Wel Leven in de omgeving van Almere Stad geflyerd om mensen te informeren over de risico’s van lachgas en drugs. Een kleine 2000 boekjes werden verspreid.

Bij de Ally Kiosk aan de Marktmeesterstraat, die twee jaar geleden bewust met de verkoop van lachgas is gestopt, bracht de stichting een stapel infoflyers over lachgas.

Vandaar ging het team de wijken in: naast huis-aan-huis distributie werden verschillende buurtbewoners aangesproken. Het team raakte tijdens hun actie met een leerkracht in gesprek die geïnteresseerd raakte in de manier van lesgeven van de stichting Geen Drugs-Wel Leven. Jongeren die het team passeerde reageerden lacherig dat drugs juist ‘goed’ was, maar namen wel een boekje aan.

Toekomst jeugd op het spel

Wij hebben niet de illusie dat wij jongeren met één klein boekje op andere gedachten brengen”, zegt Robert Kruijt van de stichting. “Maar dat weerhoudt ons niet om deze acties te blijven doen. Het blijft belangrijk om ons geluid te laten horen. We hopen daarmee meer bewustwording te creëren en dat er meer aan drugspreventie wordt gedaan.

Stichting Geen Drugs-Wel Leven pleit in ieder geval voor meer voorlichting. Eerlijke en volledige voorlichting over lachgas en drugs in het algemeen. Niet met een verwijtend vingertje dat je geen drugs moet nemen, maar goede informatie over wat drugs in je lichaam doet; waarom het zo verslavend is, en wat de gevolgen op de langere termijn kunnen zijn.

De stichting maakt zich oprecht zorgen over de toekomst van onze jeugd. Robert legt uit waarom: “De gevolgen van drugsgebruik op de langere termijn worden vaak onderschat. Wanneer je psychosegevoelig bent kun je bijvoorbeeld jaren later nog een psychose krijgen."

Internationale campagne voor een drugsvrije wereld

De voorlichtingscampagne van Geen Drugs-Wel Leven maakt deel uit van de internationale campagne Drug Free World, opgericht vanuit Scientology International. Kern van de campagne is een volledig lespakket met boekjes en korte filmpjes over verschillende soorten drugs. Scientology oprichter L. Ron Hubbard verklaarde al in 1969 'dat drugs weleens het meest destructieve element zou kunnen zijn voor onze samenleving.'

Robert: “Kijken we naar Nederland, dan zien we de destructieve gevolgen van drugs overal om ons heen. Los van alle criminaliteit, milieuvervuiling en verharding van de onderwereld, zorgt drugs ook dichter bij huis voor kleine en grote drama’s - denk daarbij alleen al aan de meer dan 60 jongeren die in een rolstoel zijn beland na overmatig lachgasgebruik.

Een drugsvrij leven – het nieuwe normaal

Stichting Geen Drugs-Wel Leven is van mening dat drugsgebruik niet zonder risico is en dat we af moeten van het idee dat het erbij hoort. Een van de belangrijkste manieren om deze trend te doorbreken is ervoor te zorgen dat drugs niet meer normaal wordt gevonden en dat jongeren kiezen voor een drugsvrij leven.

Volgens Robert is Zweden daarin een goed voorbeeld. “Daar lijkt na 25 jaar drugseducatie op scholen het tij nu te keren en zie je steeds meer jongeren die drugs niet cool vinden. Dat moet in Nederland ook mogelijk zijn.


Vacature-alert - 24 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 24 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (9)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Anoir Benali op maandag 16 augustus 2021 om 13.34 uur
Heb bijna alle Tweede-Kamerleden een e-mail gestuurd en gevraagd of zij alstublieft naar deze serieus probleem willen kijken, helaas geeeeen een reactie. Erg jammer we moeten onze jeugd beschermen dacht ik. 😓😓
user
Geplaatst door Frans van der Linde op maandag 16 augustus 2021 om 12.58 uur
Waarschijnlijk staan ze te krabben als je het hebt over een actie tegen jeukpoeder
user
Geplaatst door Wally Risch op maandag 16 augustus 2021 om 12.53 uur
Hersenloze domme figuren IQ-20
user
Geplaatst door Hettie Barlo op maandag 16 augustus 2021 om 12.16 uur
Waar is de tijd gebleven , dat je je prima kon vermaken met een colaatje op de dans vloer ..ik vind het toch een ernstig gebrek hoor..
user
Geplaatst door Jurgen Rossenberg op maandag 16 augustus 2021 om 12.07 uur
Wel 1 voordeel.. ze zijn al lacherig voor ze lachgas gebruiken.. hoeven ze het niet te gebruiken ook🤣
user
Geplaatst door Mardien Fluit op maandag 16 augustus 2021 om 11.48 uur
Zo ontzettend dom ik zie ze in het ziekenhuis binnen komen op de afdeling neurologie als wrak, benen die het niet meer doen. Lachgas is veel gevaarlijker dan ze denken 🤬
user
Geplaatst door Elizabeth Franken op maandag 16 augustus 2021 om 11.28 uur
Hoe dom kun je zijn! Ik spreek uit ervaring…mbt drugs.
user
Geplaatst door Jivanti Jonker op maandag 16 augustus 2021 om 11.08 uur
Goed bezig hoor. Ik zie zovaak jongeren in de auto met tanken lachgas. Terwijl ik ook met me kleine in de auto rij. Ik vind het vreselijk als ik het zie zeg ik er gewoon wat van.
user
Geplaatst door Sandra Terlien op maandag 16 augustus 2021 om 11.02 uur
Wat verwacht je dan van mensen die drugs of lachgas doen??
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Zondag 05 december 2021

4.9 °C

Droog na motregen, temperatuur voelt aan als 3,2 °C. - meer weer »

Zo

0 - 4 °

Ma

2 - 6 °

Di

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only