Donderdag 27 januari 2022
5.2 °c
1

Word jij onze 37,779e volger?

instagram

linkedin

Komend weekend geen treinen in Almere

8 reacties Politiek en gemeente


Als gevolg van werkzaamheden aan station Almere Centrum, rijden er komend weekend geen treinen in Almere. Dat meldt ProRail.

In plaats van treinen, kunnen reizigers gebruik maken van bussen. Volgens ProRail worden komend weekend de nieuwe liftschachten op hun plek gehesen wat een uitdagende klus zal zijn: "alle technische tekeningen moeten op de milimeter nauwkeurig kloppen. Alles moet precies passen op de stalen ankers in de grond. Daarna kunnen het station en de perrons verder worden afgebouwd."

Ook zullen stellingbouwers, tegelzetters en schilders werkzaamheden op het station. Vanaf komende maandag zullen de treinen weer rijden en zal er verder worden gewerkt aan de vernieuwing van het station. Doordat de werkzaamheden in tijdelijk aangelegde tunnels worden uitgevoerd, kan er bijvoorbeeld aan de hoofdingang worden gewerkt zonder dat reizigers onder de verf komen te zitten.

Spoorbaanpad

Ook het Spoorbaanpad bij het station is al een aantal weken afgesloten vanwege de werkzaamheden aan het station. Naar verwachting wordt het Spoorbaanpad op vrijdag 3 september weer vrijgegeven.

Transformatie

De werkzaamheden zijn onderdeel van de transformatie van het centrum van Almere: de stationsomgeving krijgt een duurzame metamorfose naar een uitnodigende en sfeervolle entree van de stad, met voldoende capaciteit en voorzieningen voor het groeiend aantal reizigers uit de stad, de regio en - vooral tijdens de Floriade - ook van ver daarbuiten.

Ontvang een melding bij hinder op het spoor Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger wanneer er hinder is in het treinverkeer, bijvoorbeeld wanneer de treinen niet (meer) rijden. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, buurtmeldingen, weeralarmen en winacties.

Vacature-alert - 16 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 16 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (8)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Laila Kramer Gaiser op zondag 15 augustus 2021 om 12.58 uur
was er blij mee NOT je zal maar om 7.00 moeten beginnen 3x zolang onderweg
user
Geplaatst door Hettie Barlo op vrijdag 13 augustus 2021 om 17.10 uur
Waar zouden we zijn zonder de trein…nou thuis dan maar…
user
Geplaatst door Martje Houwink op vrijdag 13 augustus 2021 om 16.57 uur
En ja......we gaan werken en direct een feestje op het spoor. Ben oprecht blij dat ze het zo vroeg zeggen👍
user
Geplaatst door Arjan van Haarlem op vrijdag 13 augustus 2021 om 13.41 uur
Word tijd dat ze de metro gaan door trekken van Amsterdam naar Almere . Dan hoeven er geen bussen te rijden . De meeste reizigers gaan toch richting Amsterdam en stappen daar over oid .
user
Geplaatst door Gerard Schaapherder op vrijdag 13 augustus 2021 om 13.18 uur
Alweer waarom ligt er nog een spoor zolanzaam aan rijden ze meer niet dan wel.
user
Geplaatst door Frits van Buuren op vrijdag 13 augustus 2021 om 12.52 uur
Alweer met de bus. Maar dat gaat wel goed.
user
Geplaatst door José Peters op vrijdag 13 augustus 2021 om 12.44 uur
Almere Nieuws , kan zijn dat ik er overheen lees, weekend is een groot begrip... van wanneer tot wanneer zou iets duidelijker zijn
user
Geplaatst door Sudesh Moesé op vrijdag 13 augustus 2021 om 12.12 uur
Nou er volgen nog meer weekenden hoor 🤣🤣🤣
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!