In de nacht van zaterdag op zondag is de Franse bulldog Noa overleden als gevolg van een epileptische aanval waarbij het in Almere niet mogelijk bleek om een dierenarts te bezoeken.

"Vanaf 23.00 uur heeft mijn zoon met zijn hond op de grond gelegen om het dier te kalmeren en ondersteunen. Geen een dierenarts in Almere bleek te bereiken, Amsterdam zat ook vol", vertelt Yvonne ter Horst.

Er moest worden uitgeweken naar Zwanenburg, zo'n 35 minuten rijden vanaf Almere. De viervoeter bleek echter niet meer uit de aanval te kunnen komen en had inmiddels 42 graden koorts. Het dier is vervolgens ingeslapen.

'Belachelijk'

Yvonne noemt het belachelijk dat er 's nachts in Almere geen enkele dierenarts te bereiken is. Een bericht over het incident is al honderden keren gedeeld via social media.

Na onderzoek door de redactie blijkt dat het bij de samenwerkende dierenartsen in Almere niet mogelijk is om de vacatures te vervullen voor een 24-uursrooster. Om die reden sluiten de dierenartsen in Almere uiterlijk om 20.00 uur 's avonds en openen om 08.00 uur weer de deuren.

Net als bij een ambulance voor mensen, kan de dierenambulance ook in noodgevallen opgeroepen worden die vervolgens eerste hulp verleend. Anders dan dat mensen naar het Flevoziekenhuis gebracht worden, zal de dichtstbijzijnde locatie in Amsterdam zijn. Het grote verschil is dat de dierenambulance zelf haar aanrijtijden mag bepalen.

'Zeer onwenselijk'

De Partij voor de Dieren in Almere laat desgevraagd weten dat er 24-uurszorg beschikbaar zou moeten zijn voor dieren in Almere - dus ook spoedhulp in de stad voor dieren in nood.

"In heel Nederland is een tekort aan dierenartsen. Zij hebben een belangrijke rol in het borgen van dierenwelzijn en diergezondheid. Daarom is het zaak dat er voldoende dierenartsen beschikbaar zijn", vertelt Marjolijn Veenstra namens de partij. Volgens Veenstra zou het een hoognodige zaak zijn wanneer de gemeente een rol kan spelen bij 24-uurszorg voor dieren.

'Almere goede locatie voor spoedkliniek'

De Partij voor de Dieren zou willen pleiten voor een spoedkliniek in onze provincie, waarbij Almere een geschikte locatie kan zijn.

"Dat huisdieren nu ziek/gewond in de nacht naar een andere provincie gebracht moeten worden voor noodzorg, dat is zeer onwenselijk. Ook zijn bewoners soms helemaal niet in staat om vervoer te regelen in deze nachturen. Wij zullen dan spoedig dit onderwerp aankaarten op de politieke Markt. Een diervriendelijker Almere start ook zeker bij de juiste zorg voor onze geliefde huisdieren", aldus Veenstra.

Laat weten wat jij ervan vindt!
Praat mee over dit onderwerp via Facebook door hier te klikken!

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reacties op dit artikel (68)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Wilma Kop - van der Plaat op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.03 uur Triest dat er geen 24 uurs dierenarts is in Almere. Zou toch echt wel moeten vind ik.


avatar

Geplaatst door Maria Schwartz op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.02 uur Hoop dat er dan weer spoed post is voor onze dieren


avatar

Geplaatst door Piercer Isabella op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.04 uur Echt te gek voor woorden, onze dieren hebben ook recht op zorg.


avatar

Geplaatst door Brenda Vorstenbosch op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.08 uur Wat erg.... Ik heb zoiets dergelijks ook meegemaakt...het was vreselijk! Er moet gewoon een 24-uurs dienst komen en die ook thuis kunnen komen, omdat een grote hond niet te tillen of vervoeren is.


avatar

Geplaatst door Nicole Enderest op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.06 uur er zijn een paar DA in Almere die wel een spoeddienst hebben alleen voor hun eigen klanten DCA in almere buiten en DAS in tussen de vaarten en nog een paar wel moet je ook bij hun ingeschreven staan en jaarlijks langs komen en ook al je dieren moeten ingeschreven staan anders kunnen ze je met spoed niet helpen


avatar

Geplaatst door Tristan Achterberg op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.06 uur Toen de avondklok net begon inderdaad ook moeten uitwijken naar Zwanenburg met de hond ivm allergische reactie op de medicatie. 35 minuten rijden en een flinke rekening. Gelukkig waren we er op tijd bij.


avatar

Geplaatst door Ron Res op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.01 uur Tja voor die woekerprijzen ga je zeker geen service verlenen. 🤔


avatar

Geplaatst door Gea Schieving op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.09 uur Dit is al langere tijd zo!!!


avatar

Geplaatst door Nicole Rebecca Schrederhof op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.11 uur Te schandalig voor woorden heb dat ook twee maanden geleden met me hond gehad geen 1 dierenarts in almere had tijd zaten vol me hond leed te veel pijn en liep mank gevolg van zware artrose waardoor me Hond ingeslapen moest worden (medicijnen hielpen niet meer ) hier mag echt aandacht aan geschonken worden dieren spoedpost moet erkomen 😡😢uiteindelijk heeft dierenarts danswijk almere die uitsprak over pure schande special tijd voor me gemaakt doordat ze hoorde hoe ernstig het was en niet kon wachten en me met complimenten super goed heb geholpen en begeleid


avatar

Geplaatst door Ilonka van der Linden op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.15 uur Ja helaas, maar komt ook omdat de praktijken momenteel echt een tekort aan dierenartsen hebben. Als ze er niet zijn kun je ze niet even uit hoge hoed toveren. Wij hadden problemen met onze kat en konden ook alleen in zwanenburg terecht. De dierenartsen doen ook hun best en hebben ook rust nodig. Maar ik snap jullie wel hoor zeker als ze erg ziek zijn en elke minuut geldt


avatar

Geplaatst door Renate Voets op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.10 uur Zo een grote stad en geen 24 uur post dierenarts ...erg slecht dit , uit ervaring weet ik hoe erg dit is !daarom ooit bij DAS gekomen in Noorderplassen en daar nog steeds tevreden 😍


avatar

Geplaatst door Bernadet van Panhuis op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.24 uur Ja het is echt vreselijk. Wij hebben dit ook met een spoedgeval met onze kat en met onze hond meegemaakt, daarom de keuze gemaakt om buiten Almere een dierenarts te zoeken.


avatar

Geplaatst door Arjan Rodenburg op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.25 uur Heb hier helaas ook ervaring mee. Kon om 01.00 terecht in Zwanenburg. Amsterdam zat al helemaal vol. Ik was ook stomverbaasd dat er in Almere na 20u geen dierenarts meer open is voor noodhulp. Moet zeker iets aan gedaan worden vind ik!


avatar

Geplaatst door Ellen Nap Wolff op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.29 uur Het is te gek dat je voor echte spoed niet eens bij de DAS in Noorderplassen terecht kan. Alleen eigen klanten. Zo proberen ze mensen te dwingen om zich bij hun i n de praktijk in te schrijven


avatar

Geplaatst door Marian van Drenth op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.31 uur Behalve dat het te gek voor woorden is dat je helemaal naar zwanenburg gestuurd wordt met een ziek dier, zijn ze ook daar niet blij dat dit gebeurt. Zij krijgen hierdoor zoveel extra druk dat ze het niet aankunnen. Heb hen een paar weken geleden gebeld voor mijn kat met diabetes die niet wilde eten. Had dus alleen advies nodig over insuline wel of niet spuiten. Ze vertelde mij toen dat behalve Almere ook vanuit het gooi en omstreken iedereen daar naartoe gestuurd wordt. De praktijk waar ik normaal kom heeft 5 dierenartsen en een samenwerking met nog 2 klinieken. Ik vraag niet of ze in het weekend gewoon open willen maar in geval van nood moet er toch iemand bereikbaar kunnen zijn.


avatar

Geplaatst door Nico Elsnerus op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.33 uur Dit hebben wij ook gehad, moet je om 12 uur s'nachts naar Nieuwegein toe ja we konden ook Amsterdam of zwanenburg proberen Amsterdam gebeld die zeggen dood leuk probeert u na 12 uur s'nachts nog maar even te bellen we zitten nu vol, het is schandalig gewoon.


avatar

Geplaatst door Elsbeth Dutscher op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.38 uur Het is indd belachelijk dat er geen dierenarts open is in de nacht. En ook niet dat ze even thuis komen. Niet iedereen heeft een auto om ergens heen te rijden.


avatar

Geplaatst door Do Boersma op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.37 uur Wat erg zeg dit kan echt niet😔


avatar

Geplaatst door Julia Loen op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.40 uur Triest! Al en al triest. Genoeg dierenartsen in almere, en geen 1.verschrikkelijk!🤬🤬🤬🤬


avatar

Geplaatst door Danielle Miedema op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.44 uur Ja, te erg echte dierenvrienden.


avatar

Geplaatst door Patricia Bustraan-Muller op dinsdag 10 augustus 2021 om 14.49 uur En als de dierenarts wel op is(paar maanden geleden) dan helpen ze je niet, omdat ze dan niet jouw eigen dierenarts is/zijn..


avatar

Geplaatst door Stacey Engelander-Brenker op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.03 uur Dierenartsen willen allemaal heel graag helpen (ook buiten openingstijden), maar door een ernstig tekort aan dierenartsen is dat nu helaas niet altijd mogelijk. Iedereen werkt zich een slag in de rondte om patiënten de nodige zorg te bieden, maar de dierenartsen hebben ook een moment nodig om tot rust te komen. Een burn-out ligt in deze beroepsgroep helaas altijd op de loer. Daarom is een tijd geleden besloten de nachtdiensten door te sturen. Uiteraard ontzettend vervelend voor patiënten en hun eigenaren en de dierenartsen zien het zelf ook liever anders, maar zolang er geen grote lading nieuwe dierenartsen bijkomt is het niet mogelijk om deze zorg nu te bieden.


avatar

Geplaatst door Sonja van den Heuvel op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.18 uur Mooie kans voor een andere carrière. Wordt dierenarts of vrijwilliger bij de dieren ambulance (ja echt dit is vrijwilligers werk)


avatar

Geplaatst door Susan van Ommeren op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.10 uur Klopt het is belachelijk!!!naast ons zit een dierenarts maar niemand te bereiken ,dieren ambu was ook te ver weg kregen we als antwoord.uiteindelijk met spoed snachts naar Amsterdam gereden maar helaas onderweg onze lieve kat overleden..en was echt afschuwelijk..het is te ver voor spoedgevallen om naar Amsterdam te rijden!!


avatar

Geplaatst door Saskia Verhoog op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.15 uur Ook wij hadden helaas dezelfde ervaring. Wij konden alleen niet naaar Zwanenburg. Onze aangereden kat werd om 21:10 gebracht door de dierenambulance, hij was verlamd en had heel veel pijn. We zijn de hele tijd aan het telefoneren geweest maar helaas nergens plek. Pas om 23:30 konden we naar de spoedkliniek in Utrecht. De dierenambulance heeft ons geweldig geholpen en bleven de hele tijd ook bellen maar helaas maakte dat ook niets uit voor de spoedkliniek in Amsterdam en Zwanenburg. Ze verwezen mij naar de dierenarts de volgende ochtend 🤬🤬


avatar

Geplaatst door Christal Rampie op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.18 uur Waarom???? Vreselijk toch. Je zal ze maar nodig hebben, en dan??????


avatar

Geplaatst door Ben Cycler op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.20 uur Is ook belachelijk. Maar niemand wil meer dierenarts worden. En als ze het zijn dan heb je, met alle respect, parttime vrouwen die liever niet in de avond gestoord worden. Of ze schakelen je door naar een vaag nummer ergens anders.


avatar

Geplaatst door Patricia Brands op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.27 uur De dierenartsen kunnen het tijdens kantoortijden niet eens aan, zoveel werk is er. Dit is al 1,5 jaar zo. Ik werd begin 2019 al naar Zwanenburg gestuurd, maar die zijn vaak ook vol. Of Utrecht. Je moet rekenen op 50 minuten in de auto of taxi.


avatar

Geplaatst door Inge Kirsten op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.36 uur Zelfde ervaring Mijn hond kreeg uitval verschijnselen op Hemelvaartsdag Geen dierenarts te bekennen Bij ranzijn kan ik eind van de middag langs komen maar liever niet ik was geen klant van hun Toen naar Zwanenburg bleek een tumor meteen geopereerd en daar opgenomen top kliniek maar wel 45 minuten rijden vanaf Alnere 2 weken na de operatie helaas op maandagavond toch opnieuw een tumor en ook geen dierenarts die aanwezig was om de hond rustig in te laten slapen gelukkig konden we weer in Zwanenburg terecht en zijn daar weer liefdevol geholpen Echt te gek voor woorden Grote stad en niet dit soort crisisopvang Eigen dierenarts gebeld om een klacht in te dienen zij gaven aan dat er te weinig dierenartsen spoeddiensten willen draaien


avatar

Geplaatst door Loes Aalbers op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.36 uur Ik vind dit echt te erg voor zo’n grote stad waar heel veel mensen huisdieren hebben en afhankelijk zijn van dierenartsen.


avatar

Geplaatst door Marianna De Vries Kohlmeijer op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.45 uur 5x was ik met me kat op het nippertje Hugo in Zwanenburg binnen gerend. De 6de keer helaas te laat doordat ik eerst 40 minuten moest rijden.


avatar

Geplaatst door Reny de Groot-Scholte op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.24 uur Ja ik kan er over mee praten,1 Januari van dit jaar moesten we onverwachts naar Amsterdam Sloterdijk rijden voor onze poes 🐈‍⬛ een dag eerder waren wij bij onze eigen dierenarts voor onze poes ze was ziek ,maar werdt in de nacht nog zieker geen dierenarts te vinden in Almere ook konden we niet naar Utrecht toe ,pas over twee weken konden we daar terecht,dan maar naar Amsterdam Sloterdijk toe uren wachten,mijn man mocht binnen in de wachtkamer blijven,ik moest buiten blijven,ook andere mensen die niet binnen mochten komen,ik baalde erg tenslotte moest mijn poes 🐈‍⬛ in laten slapen,de hulp kwam te laat voor haar ,als ik weer met spoed naar een dierenarts moet rijden,gaan we naar hugo zwamenburg,daar kan je altijd terecht ook in de nacht.


avatar

Geplaatst door Gonda Keizer op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.18 uur Dit is toch diep triest. We wonen in een stad. 😢😞😡


avatar

Geplaatst door Jolanda de Buijzer op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.52 uur Te erg dit 😢 onze poes Misty heeft ook epilepsie en heeft daar medicijnen voor… wij hebben zo’n anale spuit klaar liggen voor als ze een aanval heeft en er niet meer uitkomt. Gelukkig nooit hoeven te gebruiken🙏 deze spuit is niet al te lang houdbaar dus wel goed controleren op datum en nieuwe aanschaffen van tijd tot tijd. Wij zijn toen op vrijdagavond doorverwezen naar Zwanenburg ook, dierenkliniek Hugo… zij hebben Misty daar opgenomen een paar dagen en haar leven gered. Gewedige kliniek, top service. Veel sterkte met het verlies van jullie maatje 🌹🌹


avatar

Geplaatst door Laura Harper op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.25 uur Bij mijn eigen dierenarts kon ik niet eens terecht met spoed sochtends om 9 uur. Spoedplekken waren vol kreeg ik te horen, op leven en dood ging het om. Gelijk uitgeschreven daar maar het is te belachelijk voor woorden


avatar

Geplaatst door Heidi de Vente op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.28 uur Ik vind het ook schandalig .ik heb net een maand geleden ook met spoed snacht de dierenarts nodig voor mij jonge kat die een aanval had en nu twee weken geleden had ze weer een aanval gelukig kwam ze ook daar weer boven op.maar toch dit kan echt niet dat er geen dierenarts snacht is in Almere ik moest 1,5 rijden om naar een dierenarts te kunnen .dit kan toch niet


avatar

Geplaatst door Rita Brouwer op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.37 uur Dierenarts DAS in Noorderplassen is 24 uur per dag bereikbaar alleen voor eigen patiënten. Ik kon op 1 januari gewoon terecht met mijn kat.


avatar

Geplaatst door Ilona Hafkamp Feenstra op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.38 uur Ja de Gemeente Almere wil heel veel bewoners maar dieren tellen niet mee helaas 🤬😤😏😭


avatar

Geplaatst door Cathy Van der Hulst op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.58 uur Super fijn als er een dierenarts is met een weekendopening er zitten er toch genoeg lijkt me dat die kunnen rouleren in een poel. Hoort bij het vak


avatar

Geplaatst door Cindy Pereira op dinsdag 10 augustus 2021 om 17.12 uur Blijft raar en zeker niet diervriendelijk!


avatar

Geplaatst door Donny Hagens op dinsdag 10 augustus 2021 om 16.56 uur Schandalig...ook dierenartsen hebben dus geen hart voor dieren. Gaat dus om geld verdienen.


avatar

Geplaatst door Cisca Emmerig op dinsdag 10 augustus 2021 om 17.39 uur Hier met onze poes zelfde ervaring gehad, gelukkig is zij Wel door de aanval heen gekomen, en heeft ze het daarna niet meer gehad. Nu met extra medicijnen gaat het gelukkig prima. Ik wens jullie heel erg veel sterkte toe met het verdrietige verlies van jullie maatje, dat niet zo had hoeven zijn. 😢


avatar

Geplaatst door Lor Clair Danilo op dinsdag 10 augustus 2021 om 17.48 uur Te belachelijk voor woorden echt waar ! Hier moet echt iets aan gedaan worden !!!!


avatar

Geplaatst door Tamara Kohler op dinsdag 10 augustus 2021 om 18.15 uur Het is waar helaas in December kat overleden ivm dat de spoedpost niet bereikbaar is en tevens een spoedpost nr van het Flevoziekenhuis op hun websites hebben staan, je wordt doorverwezen naar dierenambulance die bel je dan en zeggen tegen je dat je de spoedpost moet bellen dan wordt je doorverwezen naar de dierenbescherming die verwijzen je weer door naar de spoedpost uiteindelijk kwam ik ook in Amsterdam terecht maar helaas doordat niemand me ging helpen of de juiste informatie te geven is helaas me jonge kat van ander half overleden te triest voor woorden dit heb de dierenartsen ook gemaild dat ze een verkeerde nr op hun website hebben staan maar ze doen er niks aan


avatar

Geplaatst door Brigit Krijts op dinsdag 10 augustus 2021 om 18.24 uur Das dierenarts in Noorderplas heeft wel nachtdienst. Wij hebben met onze vorige hond ook met spoed een dierenarts nodig en zijn toen terecht gekomen bij deze dierenarts. Sterkte 😔


avatar

Geplaatst door Wilma Dam-Roffel op dinsdag 10 augustus 2021 om 19.09 uur Er zijn eigenlijk twee redenen dat er geen spoed dienst is de eerste is dat er te weinig dierenartsen zijn en ten tweede net zo als bij de huisartsenpost voor mensen bellen veel mensen voor zaken die echt geen spoed zijn. De zorg word overvraagt de druk is mega hoog. Waar door de echte spoed, mens en dier, niet geholpen kunnen worden.


avatar

Geplaatst door Inge van der Schouw op dinsdag 10 augustus 2021 om 19.12 uur Erg jammer dat de dierenarts in almere elkaar het licht niet in de ogen gunnen en daardoor niet willen samen werken en hierdoor de dieren de dupe zijn. Er zijn genoeg dierenartsen in almere om dit mogelijk te maken want waarom kunnen andere steden dit wel realiseren.


avatar

Geplaatst door Vincent Willems op dinsdag 10 augustus 2021 om 19.30 uur Als we 24/7 diergeneeskunde met ze alle een goed idee vinden dan zou het misschien mooi zijn als Partij voor de Dieren (Partij voor de Dieren Almere) zich gaat inzetten voor een overheidssubsidie, steun of toelage om de kosten van 24/7 geneeskunde te dekken.


avatar

Geplaatst door Mariska van Oostveen op dinsdag 10 augustus 2021 om 19.52 uur Het heeft niet te maken met het feit dat dierenartsen niet willen maar helaas zijn bijna alle praktijken hier in Almere onderdeel van Evidensia. Voor de regio Almere is de dichtbijzijnde spoedarts inderdaad Hugo Zwanenburg want dit is ook van Evidensia. Je gaat natuurlijk dan geen patiënten doorsturen naar MCD Amsterdam als dat van de concurrentie is namelijk Anicura.. En in Almere is er maar 1 praktijk daar een onderdeel van. Dus keuze snel gemaakt. De dierenartsen in Almere kunnen hier niks aan doen, het gaat om Evidensia en Anicura die elkaar het licht niet gunnen en niet willen samen werken tot een betere oplossing en eerste hulp voor een spoed patiënt. Ik ben zelf paraveterinair en werkzaam in de praktijk, dit probleem is al jaren bekend en er gebeurt niks mee..


avatar

Geplaatst door Lisa V D Laan op dinsdag 10 augustus 2021 om 19.57 uur Het is in en in triest dat dit kan in almere. Maar wat ik nu ook weer erg jammer vind dierenambulance rijd volledig door de vrijwilliger deze mensen zijn geen dierenarts kunnen wel de kleine basis dingen maar moeten hierdoor zelf ook uitwijken naar amsterdam eo . Het bericht is dus weer niet volledig. Sterkte met het verlies van jullie hond en ben er blij om dat er eindelijk eens over gepraat word


avatar

Geplaatst door Jolanda Kuhn op dinsdag 10 augustus 2021 om 20.25 uur Er zijn heel wat mensen met huis dieren in Almere, in totaal hebben we 8 dierenklinieken kunnen die samen dan geen rooster bij elkaar krijgen voor spoed, bij Ranzijn lopen er meerdere dierenartsen bij dierenkliniek Buiten-mere zijn er meerdere dierenartsen. 😢


avatar

Geplaatst door John Hendriks op dinsdag 10 augustus 2021 om 15.47 uur Dus ik begrijp dat er veel mensen een dier nemen zonder zich van te voren te informeren of er wel dierenzorg is in geval van nood!!


avatar

Geplaatst door Claudine Sporrel op dinsdag 10 augustus 2021 om 21.05 uur Het is te gek dat er geen hulp is tijdens deze uren! De gemeente is verantwoordelijk voor het welzijn van dieren. Daarom zullen zij moeten zorgen dat dit probleem z.s.m. opgelost wordt. Ik moet er niet aan denken dat mijn huisdier niet geholpen kan worden en dan misschien sterft.


avatar

Geplaatst door Amé Pots op dinsdag 10 augustus 2021 om 20.36 uur Omdat de dierenartsen.. Die ontzettend veel geld verdienen.. Geen hart voor de dieren hebben maar alleen voor de centjes.. Heb ik met mijn stikkende chihuahua 40min moeten rijden naar een dierenarts in zwanenburg...geweldige dierenarts daar, maar mijn kindje lag te stikken op mijn schoot..midden in de nacht die kant op gegaan.. Belachelijk dat de artsen in Almere gewoon kunnen slapen...wetende dat er snachts dieren dood kunnen gaan door de reistijd...walgelijke geld trekkers


avatar

Geplaatst door Sylvana van der Burgt op dinsdag 10 augustus 2021 om 20.44 uur Het is inderdaad heel erg dat het niet mogelijk is de nacht/spoed diensten in Almere rond te krijgen. Maar als er geen dierenartsen zijn dan zijn ze er niet. Binnen 30 min zit je in Amsterdam, lelystad, Utrecht. Ligt natuurlijk aan waar je woont. Als de dierenarts van huis naar de kliniek moet komen hebben ze ook een reistijd. Er is gewoon momenteel geen spoedkliniek in Almere zoals in Amsterdam. Dus snap de emoties heel goed maar de dierenartsen zelf kunnen ook niet alleen maar werken. Ze werken vaak kei en keihard. Wellicht niet het antwoord wat vele willen horen maar het is echt zo! Sterkte voor alle eigenaren die hun dieren zijn verloren ❤️


avatar

Geplaatst door Juliëne Sedney op dinsdag 10 augustus 2021 om 21.37 uur Zo jammer dit mijn kat was snachts overleden. Niemand kon wat en ik kon ook niks doen hij mocht 4 jaar worden helaas..


avatar

Geplaatst door Roos Kabel op dinsdag 10 augustus 2021 om 22.03 uur Zwanenburg is echt absurd als je s'nachts of in het weekend met spoed een dierenarts nodig hebt. Helaas al meerdere keren meegemaakt, gelukkig tot nu toe geen blijvende schade maar hoe vaak moet het fout gaan voor ze bedenken dat dit een zeer onwenselijke situatie is.


avatar

Geplaatst door Kimberley Landsbergen op dinsdag 10 augustus 2021 om 22.27 uur Hebben we ook helaas een paar meegemaakt. Net als de dierenambulance. Bij nood konden we niemand bereiken


avatar

Geplaatst door Lyonne Lanphen op dinsdag 10 augustus 2021 om 22.49 uur Voorheen had je nog het dierenziekenhuis in poort. Maar helaas ook die doen geen 24/7 meer. Heel fijn als de gemeente Almere hier iets aan kan doen! Dit kan nl echt niet. Alles net een hart heeft 24/7 zorg verdiend.


avatar

Geplaatst door Inge Smit op dinsdag 10 augustus 2021 om 22.45 uur Als ALLE dierenartsen in Almere de handen ineen zouden slaan en samen gaan werken, zou het toch moeten lukken dat bij spoed iemand in Almere bereikbaar is. Voorwaarde is dat alle dieren”baasjes” alleen bij echte spoed het alarmnummer bellen. Misbruik vervolgens afstraffen met een vette (3dubbele) zondagfactuur.


avatar

Geplaatst door Yvonne Daams op dinsdag 10 augustus 2021 om 23.02 uur Vorig jaar precies hetzelfde meegemaakt. Kon nergens in Almere terecht in de nacht. Amsterdam ook niet. Badhoevedorp of Utrecht was t dichts bijzijnde. Hondje heeft t niet gered😢😡


avatar

Geplaatst door Tessa de Waard op woensdag 11 augustus 2021 om 01.26 uur Zo zijn wij vorig jaar januari onze hond verloren aan een epileptisch insult waar hij niet meer uitkwam.... Niemand kwam ons helpen op die nacht en naar een andere locatie met hem gaan was geen optie, hij was niet te tillen door het insult waar hij inzat, ik heb zelf 1 1/2 uur met hem op de grond gelegen om hem op de grond te houden, alles zat onder het bloed het was een waar slachtveld. Pas toen de 1ste dierenarts de praktijk opende en op onze hulp roep afkwam werd duidelijk hoe erg het was!! Hij heeft minstens 2 1/2 uur in een insult gezeten en dat wens je niemand toe!! Zijn hersenschade was toen dusdanig dat we hem hebben moeten laten inslapen. Hoe wreed!!!!!! Hij had gered kunnen worden en dat doet ons tot op vandaag nog zeer!! Wij missen hem zo vreselijk!!! Vlak daarna hoorde ik over ons geval op de radio door de dierenambulance die het als voorbeeld aanhaalde. want zij konden ons niet helpen want stonden vast bij een ander spoedgeval.... Wij vinden het een schande dat er in deze nabije regio niets is waar je snel terecht kan of ze snel bij jou kunnen komen, dit kost kostbare dierenlevens, huisgenoten waar we zielsveel van houden.... Hier moet toch echt snel een eind aankomen!!! Voor ik het vergeet, mijn man heeft onlangs een lid van de dierenpartij van Almere hier een bericht over geschreven en ik hoop toch echt dat er iets aan gaat gebeuren!!! Het zal je kind maar zijn (of opa/oma) die niet gezien kan worden op een spoedpost, pfffffffffffffffffff


avatar

Geplaatst door Joy Both op woensdag 11 augustus 2021 om 00.25 uur Het is waar je voor kiest. Als je snachts geholpen wilt worden moet je een dierenarts nemen die deze diensten aanbied voor zijn klanten zoals das. Juist de ranzijn dierenarts verpesten deze markt. We zeuren vaak om hoe hoog de rekening is, maar ga eens naar de huisarts of eerste hulp. Een dierenarts heeft ook super veel apparatuur enz staan. Het is er dus wel in Almere alleen je zal dan misschien wat duurder uitzijn. Maar dan kan je ze snachts ook bellen. Dus er is een keuze!


avatar

Geplaatst door Nadie Vastenhout op woensdag 11 augustus 2021 om 00.44 uur Als nu alle mensen met boze (en soms zelfs kwetsende) reacties nu eens hun boosheid op de gemeente zouden richten (of zelfs het kabinet?) in plaats van op de hardwerkende dierenarts die helaas ook maar mens is en dus niet 24 uur per dag kan werken. Er is een extreem tekort aan dierenartsen en hoe graag de praktijken ook willen, de spoeduren zijn niet te vullen! Het is al lastig om voor normale openingstijden voldoende personeel te krijgen. Dus boor nu alsjeblieft die mensen die zo hard hun best doen voor de dieren niet de grond in voor iets dat zij zelf niet kunnen oplossen. Want er is geen dierenarts of paraveterinair die geen hart voor dieren heeft, want dan kiest men wel voor een ander beroep (alleen al om de vele negatieve reacties, zoals hier te lezen). Alle mensen die de dierenartsen en assistenten een hart onder de riem steken, bedankt! 😊 Hopelijk kan er iets positiefs komen uit dit tekort, en gaat eindelijk regionale of zelfs landelijke politiek inzien dat welzijn van dieren best wat hulp van de overheid kan gebruiken.


avatar

Geplaatst door Annemieke Kamstra op woensdag 11 augustus 2021 om 10.06 uur waarom wordt er gewoon niet verplicht per dierenarts hier in Almere om minstens 1 nachtdienst op zich te nemen.. het is te bizar dat doordat dierenartsen dit niet gezamenlijk op zich willen nemen hier dieren door sterven !


avatar

Geplaatst door Demi Hunink op woensdag 11 augustus 2021 om 19.00 uur Wij hebben ook geluk gehad hier met ons hondje. Hij was ontzettend ziek hij had iets verkeerds gegeten van een volwassene en nergens was een dichtsbijzijnde dierenarts voor nood! Gelukkig waren we optijd…


avatar

Geplaatst door Petra van Haaster op dinsdag 10 augustus 2021 om 21.37 uur Het motto in Almere is toch, Almere heeft het. Nou blijkbaar dus niet. Oplossing lijkt mij gewoon een nachtpraktijk en dierenartsen die elkaar afwisselen. Maar misschien ben ik blond en denk ik er te makkelijk over, maar het gaat om het welzijn van onze huisdieren. Dus gemeente Almere ga om de tafel met de dierenartsen of degene die de praktijken runnen en doe er iets aan. Het kan en mag toch niet zo zijn dat hier dieren door sterven 🥲🥲🥲


avatar

Geplaatst door Sylvana Keckeis op dinsdag 10 augustus 2021 om 19.05 uur Tragisch voor al deze beestjes in de reacties, maar blij dat het onderwerp nu eindelijk aangekaart wordt! Onze beestjes verdienen de beste en snelste hulp waar mogelijk!


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.