Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

In de nacht van zaterdag op zondag is de Franse bulldog Noa overleden als gevolg van een epileptische aanval waarbij het in Almere niet mogelijk bleek om een dierenarts te bezoeken.

"Vanaf 23.00 uur heeft mijn zoon met zijn hond op de grond gelegen om het dier te kalmeren en ondersteunen. Geen een dierenarts in Almere bleek te bereiken, Amsterdam zat ook vol", vertelt Yvonne ter Horst.

Er moest worden uitgeweken naar Zwanenburg, zo'n 35 minuten rijden vanaf Almere. De viervoeter bleek echter niet meer uit de aanval te kunnen komen en had inmiddels 42 graden koorts. Het dier is vervolgens ingeslapen.

'Belachelijk'

Yvonne noemt het belachelijk dat er 's nachts in Almere geen enkele dierenarts te bereiken is. Een bericht over het incident is al honderden keren gedeeld via social media.

Na onderzoek door de redactie blijkt dat het bij de samenwerkende dierenartsen in Almere niet mogelijk is om de vacatures te vervullen voor een 24-uursrooster. Om die reden sluiten de dierenartsen in Almere uiterlijk om 20.00 uur 's avonds en openen om 08.00 uur weer de deuren.

Net als bij een ambulance voor mensen, kan de dierenambulance ook in noodgevallen opgeroepen worden die vervolgens eerste hulp verleend. Anders dan dat mensen naar het Flevoziekenhuis gebracht worden, zal de dichtstbijzijnde locatie in Amsterdam zijn. Het grote verschil is dat de dierenambulance zelf haar aanrijtijden mag bepalen.

'Zeer onwenselijk'

De Partij voor de Dieren in Almere laat desgevraagd weten dat er 24-uurszorg beschikbaar zou moeten zijn voor dieren in Almere - dus ook spoedhulp in de stad voor dieren in nood.

"In heel Nederland is een tekort aan dierenartsen. Zij hebben een belangrijke rol in het borgen van dierenwelzijn en diergezondheid. Daarom is het zaak dat er voldoende dierenartsen beschikbaar zijn", vertelt Marjolijn Veenstra namens de partij. Volgens Veenstra zou het een hoognodige zaak zijn wanneer de gemeente een rol kan spelen bij 24-uurszorg voor dieren.

'Almere goede locatie voor spoedkliniek'

De Partij voor de Dieren zou willen pleiten voor een spoedkliniek in onze provincie, waarbij Almere een geschikte locatie kan zijn.

"Dat huisdieren nu ziek/gewond in de nacht naar een andere provincie gebracht moeten worden voor noodzorg, dat is zeer onwenselijk. Ook zijn bewoners soms helemaal niet in staat om vervoer te regelen in deze nachturen. Wij zullen dan spoedig dit onderwerp aankaarten op de politieke Markt. Een diervriendelijker Almere start ook zeker bij de juiste zorg voor onze geliefde huisdieren", aldus Veenstra.

Laat weten wat jij ervan vindt!
Praat mee over dit onderwerp via Facebook door hier te klikken!


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432