1

Word jij onze 37,202e volger?

instagram

linkedin

Almeerse Wolunie druk met kleurrijk paviljoen voor Floriade

1 reacties Entertainment


Bij de Almeerse Wolunie wordt hard gewerkt voor deelname aan Floriade Expo 2022. Wie de schaapskooi in Almere Haven binnenloopt, ziet leden en vrijwilligers druk in de weer met wol van de schapen in het Vroege Vogelbos.

De leden en vrijwilligers wassen, spinnen en kleuren de wol met planten uit de verfplantenakker in het Den Uylpark.

We maken lappen vilt, breien picknickkleden en produceren gevilte schapenvachten. Er zijn inmiddels al zo’n vijftig mensen langsgekomen om te helpen”, vertelt bestuurslid Nel van Dijk enthousiast. “De plannen voor Floriade realiseren we het liefst samen met zoveel mogelijk Almeerders. Dan wordt het een project van ons allemaal.

Kleurrijk paviljoen

Kunstenares en wolmeester Bertina Slettenhaar van de Wolunie bedacht samen met kunstenares Mariël Bisschops en Arc2 Architecten uit Almere een kleurrijk paviljoen. Bezoekers kunnen een half jaar lang zien hoe wol op natuurlijke wijze door warmte van de zon en verfplanten gekleurd wordt. “De glazen potten waarin dit proces plaatsvindt, zorgen voor een prachtig kleurig gezicht. Een natuurlijk spel als van glas in lood.

De Almeerse Wolunie is nog op zoek naar vrijwilligers die kunnen helpen met de verdere aankleding van het paviljoen. Geïnteresseerden kunnen een e-mail sturen aan secretaris@almeersewolunie.nl.

Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Reacties (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Petra Paars op woensdag 28 juli 2021 om 13.31 uur
en nog meer geld
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in entertainment


Uitgelicht door de redactie

Weer

Weer in Almere

Maandag 20 september 2021

12.3 °C

Zwaar bewolkt, temperatuur voelt aan als 10,8 °C. - meer weer »

Ma

8 - 18 °

Di

10 - 19 °

Wo

13 - 17 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only