1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

"Kabelbaan over A6 staat haaks op alles wat met verkeersveiligheid te maken heeft"

67 reacties Politiek en gemeente


De kabelbaan over de A6 die afgelopen weekend is geopend en deel uitmaakt van de Floriade, staat haaks op alles wat met verkeersveiligheid te maken heeft. Dat zegt verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen tegenover het televisieprogramma EditieNL.

Volgens Tertoolen gaat de kabelbaan sowieso voor afleiding zorgen. "Onze hersenen zijn primair op beweging ingesteld. Zo'n kabelbaan is dus interessant. De aandacht op de weg gaat drastisch afnemen. Gaan mensen remmen? Hoe lang blijven ze kijken?", aldus Tertoolen.

'Mooie kans'

Volgens de organisatie van de Floriade is de kabelbaan juist een mooie kans om te laten zien hoe je duurzaam een snelweg kunt overbruggen.

Over de kabelbaan was veel te doen: zo werd er pas op het laatste moment een vergunning voor afgegeven en moest de kabelbaan aan veel voorwaarden voldoen. Zo moesten de cabines worden afgeplakt zodat inzittenden niet voor afleiding van weggebruikers zouden zorgen, moest er verlichting in de cabines zitten en mocht er 's nachts geen gebruik worden gemaakt van de kabelbaan.

Een bestuurder van de Floriade, vergelijkt de kabelbaan met Schiphol: "wanneer er vliegtuigen overkomen, kijk je ook vanuit de auto omhoog."

Wat vind jij?
Is de kabelbaan onveilig voor automobilisten of niet? Reageer via Facebook door hier te klikken.


Vacature-alert - 33 nieuwe vacatures!

Er zijn de afgelopen week in totaal 33 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (67)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Chetto Willem op vrijdag 23 juli 2021 om 17.07 uur
Rondom Schiphol zijn veel snelwegen en wegen waar vliegtuigen heel lag vliegen en er gebeurt bijna niks, waarom hier op A6 wel? Man lat ons hier met rust met onze mooie project....Almere is al saai jo
user
Geplaatst door Bert Veluwenkamp op vrijdag 23 juli 2021 om 17.07 uur
Nauw, sorry hoor! We maken plannen, we moeten diverse vergunningen krijgen, Alle instanties kijken er naar en keuren het oké. Hoe bedoel je dan dat de organisatie fouten heeft gemaakt. Heeft iedereen bij onze overheid zitten slapen of waren ze dol blij met het project of zagen ze geld?
user
Geplaatst door Marco van Olderen op vrijdag 23 juli 2021 om 15.42 uur
Een ieder is zelf verantwoordelijk voor zijn/haar rij gedrag!! Er zijn tal van mensen die afgeleid worden door de grote reclame borden langs de wegen. En laat nu toch ook de staat en veilig verkeer hier gebruik van maken!!! Denk bv aan de b.o.b borden.
user
Geplaatst door Jeszek Sch op vrijdag 23 juli 2021 om 15.31 uur
Waarom hebben we er in Nederland altijd problemen die ze in het buitenland niet hebben in Oostenrijk hangen die dingen al jaren
user
Geplaatst door Edith Zwaan op vrijdag 23 juli 2021 om 12.42 uur
Ze zitten ook op hun telefoon te loeren dus waar maken jullie zich druk om
user
Geplaatst door Léon Pleging op vrijdag 23 juli 2021 om 11.10 uur
Viaducten ook meteen verbieden. Daar kunnen kwaadwilligen van alles af gooien. Schiphol sluiten... die landende en opstijgende vliegtuigen leiden erg af. Get a life!!!!😠
user
Geplaatst door Carla A Stoffels op vrijdag 23 juli 2021 om 10.46 uur
Niet zo zeuren, het is maar tijdelijk en je hoeft niet te kijken als automobilist, let op het verkeer.
user
Geplaatst door Dennis Klarenbeek op vrijdag 23 juli 2021 om 09.44 uur
Denk dat grote reclame borden langs de weg meer afleiding veroorzaken.. Plus dit is te zien in elke winstersport gebied en volgens mij valt het daar ook wel mee
user
Geplaatst door Wim Brink op vrijdag 23 juli 2021 om 09.19 uur
Een verkeerspsycholoog verklaart deze nonsens in EditieNL. Je vraagt je dan af welke azijnpisser aan de bel heeft getrokken om weer wat negatieve publiciteit over Almere en de Floriade te genereren.
user
Geplaatst door Frans Van Gent op vrijdag 23 juli 2021 om 09.15 uur
Floriade . Grote geldverspilling. Ga wel naar Ranzijn plantjes kijken.
user
Geplaatst door Bianca de Wekker op vrijdag 23 juli 2021 om 08.37 uur
Geen enkel probleem met de kabelbaan! Zie geen gevaar hierin je ziet dit ruim van te voren. Vind het heel erg leuk dat wij dit in Almere hebben👍🌻😉
user
Geplaatst door Luus Spannet - de Wit op vrijdag 23 juli 2021 om 06.56 uur
Als je chauffeur bent moet je op de weg letten. Maar iedereen zal wel eens ergens naar kijken, maar niet te lang. Borden langs de weg, net als bij Schiphol vroeger, dat je niet naar over vliegende vliegtuigen mag blijven kijken, kan hier ook. Toen de A6 en A1 verbouwd werden was er ook altijd wel iets nieuws te zien. En ongelukken blijven altijd gebeuren als mensen niet opletten in het verkeer. Mensen die met alcohol, drugs en lachgas de weg op gaan zijn het grootste gevaar.
user
Geplaatst door Pivio Du Yvio op donderdag 22 juli 2021 om 23.10 uur
Als je daar al afgeleid van raakt........ truttigheid alom weer
user
Geplaatst door Paul de Boer op donderdag 22 juli 2021 om 22.58 uur
Geen probleem, even 10 miljoen ertegenaan dan hebben zij vast wel een heel mooie airquaduct! ☺️ Dat verschil zien ze toch niet meer op de grote floriade floppeberg.
user
Geplaatst door Nick Bos op donderdag 22 juli 2021 om 22.24 uur
Als daardoor afgelijd raakt van het rijden kan je gewoon niet rijden ahhaha 🤣🤣🤣🤐
user
Geplaatst door Ed Kommers op donderdag 22 juli 2021 om 22.23 uur
Geschift, geschifter, geschiftst. Bij Schiphol is de Zwanenburgbaan gedraaid. Als je daar rijd en er land een vliegtuig op die baan mag je blij zijn als de autoantenne nog op je dak staat. Maar daarmee is niets aan de hand. Oh en goede reis door Zwitserland onder de een naar de andere kabelbaan. Dit land biedt ruimte aan alle debielen en geestelijk minvermogende om hun onzin in de media te ventileren.
user
Geplaatst door Ying Liang op donderdag 22 juli 2021 om 22.19 uur
Duidelijk weer de zeur cultuur van Nederland kijk eens langs de snelwegen waardoor je afgeleid kan worden. Zoals al eerder opgemerkt al die reclame borden, vliegtuigen en zelfs een naaktstrand langs de A6 bij de hollandsebrug. Dus ik zeg lekker doorgaan maak er wat moois van.
user
Geplaatst door Jurjen van Vugt op donderdag 22 juli 2021 om 22.13 uur
Waneer je kiest voor een kabelbaan inplaats van een mooi groot open lucht zwembad faal je gewoon als gemeente
user
Geplaatst door Rowdy Heinis op donderdag 22 juli 2021 om 21.43 uur
Het zou leuk zijn als je ook nog wat kan zien volgens mij zijn de ramen dicht geplakt
user
Geplaatst door Ans Schoonhoven op donderdag 22 juli 2021 om 21.39 uur
Natuurlijk niet op de snelweg A4 gaan vliegtuigen over de weg dat is indrukwekkend.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Woensdag 01 december 2021

9.9 °C

Dichte motregen, temperatuur voelt aan als 7,1 °C. - meer weer »

Wo

3 - 6 °

Do

2 - 5 °

Vr

5 - 6 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only