Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

Een man is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar vanwege een schietpartij in de Seizoenenbuurt.

Bij de schietpartij aan de Eeuwenweg op 8 februari, raakte de zwager van de man gewond aan het been. Een camera registreerde het incident, waarop te zien is hoe het slachtoffer werd neergeschoten en in de sneeuw wegrolde en verging van de pijn. De man vluchtte, maar kon later worden aangehouden.

'Onenigheid'

De man verliet de woning van zijn schoonmoeder toen zijn zwager (het slachtoffer) boos voor de deur stond. Het slachtoffer had onenigheid met zijn partner.

Op enig moment verliet de man de woning: het was niet zijn ruzie, zo heeft verdachte verklaard. Nadat de man de woning heeft verlaten volgde er niet veel later, verderop in de straat, een confrontatie tussen verdachte en het slachtoffer. De man heeft daarbij van korte afstand met een vuurwapen op het slachtoffer geschoten.

Artikel gaat hieronder verder

 

Na het geloste schot is verdachte rustig weggelopen. Zijn zwager vroeg hem nog of hij de ambulance wil bellen voordat hij wegging, maar daar heeft verdachte geen gehoor aan gegeven.

Poging doodslag

De officier van justitie eiste vijf jaar cel met aftrek van voorarrest. De man werd door de rechtbank veroordeeld voor poging doodslag en verboden wapenbezit en gaat verdwijnt vier jaar achter de tralies waarbij de rechtbank heeft gekeken naar vergelijkbare zaken.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432