Een man is vrijdag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar vanwege een schietpartij in de Seizoenenbuurt.

Bij de schietpartij aan de Eeuwenweg op 8 februari, raakte de zwager van de man gewond aan het been. Een camera registreerde het incident, waarop te zien is hoe het slachtoffer werd neergeschoten en in de sneeuw wegrolde en verging van de pijn. De man vluchtte, maar kon later worden aangehouden.

'Onenigheid'

De man verliet de woning van zijn schoonmoeder toen zijn zwager (het slachtoffer) boos voor de deur stond. Het slachtoffer had onenigheid met zijn partner.

Op enig moment verliet de man de woning: het was niet zijn ruzie, zo heeft verdachte verklaard. Nadat de man de woning heeft verlaten volgde er niet veel later, verderop in de straat, een confrontatie tussen verdachte en het slachtoffer. De man heeft daarbij van korte afstand met een vuurwapen op het slachtoffer geschoten.

Artikel gaat hieronder verder

 

Na het geloste schot is verdachte rustig weggelopen. Zijn zwager vroeg hem nog of hij de ambulance wil bellen voordat hij wegging, maar daar heeft verdachte geen gehoor aan gegeven.

Poging doodslag

De officier van justitie eiste vijf jaar cel met aftrek van voorarrest. De man werd door de rechtbank veroordeeld voor poging doodslag en verboden wapenbezit en gaat verdwijnt vier jaar achter de tralies waarbij de rechtbank heeft gekeken naar vergelijkbare zaken.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reacties op dit artikel (4)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Sandra Terlien op vrijdag 02 juli 2021 om 15.45 uur Beangstigend dat hij met vuurwapen op zak loopt en ook geen moment twijfeld om te schieten.


avatar

Geplaatst door Wilma Morren op vrijdag 02 juli 2021 om 16.04 uur Is nog te korte hij 10 jaar moet hebben


avatar

Geplaatst door Don Well op vrijdag 02 juli 2021 om 16.20 uur Hij heeft m op zn flikker gegeven...


avatar

Geplaatst door Wen Dy op vrijdag 02 juli 2021 om 22.01 uur Bij poging tot doodslag schiet je niet in de been maar wel gericht op gezicht/ lichaam!!..


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.


Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 359

Warning: Undefined variable $ip in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /home/deb48805n7/domains/almere-nieuws.nl/public_html/website/footer.php on line 360