1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

Gemeente start maandag met werkzaamheden busbaan in Filmwijk

2 reacties 112 Filmwijk


Maandag begint de gemeente aan onderhoudswerkzaamheden aan de busbaan Hollywoodlaan tussen het Nathalie Woodpad, de Romy Schneiderweg, Ziekenhuisbrug en Meeresteinkade.

Volgens de gemeente zal het asfalt van de busbaan worden vervangen, ook worden de huidige betonnen bushalteplaatsen geasfalteerd en worden de stootplaten bij de Jury Garlandbrug vervangen.

De werkzaamheden duren tot en met vrijdag 23 juli en bestaat uit drie fases.

Fase 1

In fase 1 (5 t/m 9 juli) wordt op de Hollywoodlaan de drempel ter plaatse van het fietspad verwijderd. Verkeer zal worden omgeleid via de Mary Feldmanstraat, bewoners kunnen parkeren in omliggende straten.

Aan de kant van de aansluiting van de Hollywoodlaan met de busbaan wordt het mogelijk gemaakt om van en naar de busbaan te rijden. De Hollywoodlaan is gedurende twee à drie dagen afgesloten voor al het verkeer tijdens werkuren (07.00 - 19.00 uur).

Het verkeer dat ten zuiden van de busbaan moet zijn, rijdt via de Romy Schneiderweg. De bewoners van het Peter Sellershof rijden via de Marty Feldmanstraat.

Op de groenstrook onder de hoogspanningsleidingen tussen de Romy Schneiderweg en Simone Signoretstraat komt een tijdelijke keerlus voor de bussen van Keolis: daarom is het wandelpad door de groenstrook parallel aan de busbaan afgesloten voor voetgangers en fietsers in de periode van maandag 5 tot en met vrijdag 23 juli.

Fase 2

In fase 2 (12 juli t/m 16 juli) beginnen de werkzaamheden aan de busbaan zelf. Naast het vervangen van het asfalt en de betonnen halteplaatsen, wordt ook de oprit van de Judy Garlandbrug hersteld.

Volgens de gemeente liggen de betonnen platen tussen het brugdek en de oever los, wat trillingen en geluid veroorzaakt. Hier worden nieuwe stootplaten geplaatst. De asfaltering wordt in de nachten aangebracht zodat de afsluiting van de busbaan zo kort mogelijk duurt. Bussen zullen worden omgeleid.

De bushalte Greta Garboplantsoen komt tijdelijk te vervallen: passagiers kunnen tijdelijk in- en uitstappen bij de tijdelijke halte langs de busbaan ter hoogte van de Hollywoodlaan. De bushaltes bij het Flevoziekenhuis worden tijdelijk verplaatst naar de Hospitaaldreef.

Fase 3

In fase 3 (19 t/m 23 juli) wordt de drempel in de Hollywoodlaan aan de kant van de Cinemadreef weer aangebracht en wordt de situatie hersteld. De Hollywoodlaan is tijdens deze werkzaamheden niet bereikbaar. Ook wordt de tijdelijke keerlus en het groen weer hersteld.

Wanneer alle werkzaamheden zijn afgerond, worden alle omleidingen weer opgeheven.


Tags bij dit artikel: Filmwijk

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Filmwijk of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.

Vacature-alert - 24 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 24 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Reacties (2)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Ludo Van Bolhuis op vrijdag 02 juli 2021 om 23.07 uur
Wanneer begint de Gemeente Almere met het slopen van het oude Lease plan gebouw aan de wisselweg erg wisselvallig dit🤔
user
Geplaatst door Nancy Boerema op vrijdag 02 juli 2021 om 17.14 uur
Bushalte ter hoogte van hollywoodlaan langs de busbaan dat kunnen 2 plekken zijn. Ter hoogte van welk huisnummer dan?
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Weer

Weer in Almere

Zondag 05 december 2021

5.0 °C

Droog na motregen, temperatuur voelt aan als 2,5 °C. - meer weer »

Zo

0 - 4 °

Ma

2 - 6 °

Di

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only