Tip — deze week 21 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De terrassen op de Grote Markt in Almere Stad mogen ook op de donderdagen langer dan normaal geopend zijn, zo meldt het college van B&W. De burgemeester wil de horecaondernemers tegemoet komen vanwege de coronacrisis.

Op de vrijdag- en zaterdagavond mochten terrassen al langer geopend blijven, namelijk tot 02.00 uur 's nachts. Met de tegemoetkoming kan de horeca op donderdagen ook een uurtje langer open blijven.

Proefperiode

De ondernemers in het gebied merkten dat tijdens de zomermaanden ook de terrassen op de donderdagavonden goed gevuld waren. Omdat de ruimere openingstijden voor meer overlast zorgt bij omwonenden, om die reden wil het college eerst een proefperiode draaien met het extra uurtje.

"Daarom gaan wij voor de verruiming op de donderdagavond ook eerst uit van een proefperiode. Zo wordt bekeken of inderdaad in een behoefte wordt voorzien. Maar belangrijker nog, het geeft omwonenden de gelegenheid om hun ervaringen te delen", aldus het college in een brief.

In november vindt een evaluatie plaats. Mocht de proefperiode slagen, is de kans groot dat de horeca op de Grote Markt voorgoed op de donderdagen open mag blijven tot 02.00 uur, in plaats van tot 01.00 uur.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432