De terrassen op de Grote Markt in Almere Stad mogen ook op de donderdagen langer dan normaal geopend zijn, zo meldt het college van B&W. De burgemeester wil de horecaondernemers tegemoet komen vanwege de coronacrisis.

Op de vrijdag- en zaterdagavond mochten terrassen al langer geopend blijven, namelijk tot 02.00 uur 's nachts. Met de tegemoetkoming kan de horeca op donderdagen ook een uurtje langer open blijven.

Proefperiode

De ondernemers in het gebied merkten dat tijdens de zomermaanden ook de terrassen op de donderdagavonden goed gevuld waren. Omdat de ruimere openingstijden voor meer overlast zorgt bij omwonenden, om die reden wil het college eerst een proefperiode draaien met het extra uurtje.

"Daarom gaan wij voor de verruiming op de donderdagavond ook eerst uit van een proefperiode. Zo wordt bekeken of inderdaad in een behoefte wordt voorzien. Maar belangrijker nog, het geeft omwonenden de gelegenheid om hun ervaringen te delen", aldus het college in een brief.

In november vindt een evaluatie plaats. Mocht de proefperiode slagen, is de kans groot dat de horeca op de Grote Markt voorgoed op de donderdagen open mag blijven tot 02.00 uur, in plaats van tot 01.00 uur.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit entertainment

Reacties op dit artikel (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Wilma Morren op woensdag 23 juni 2021 om 15.49 uur Had ze allang moet hebben


avatar

Geplaatst door Ed von Romer op woensdag 23 juni 2021 om 17.11 uur 1 uurtje per week. Dat zal het verschil zeker maken


avatar

Geplaatst door Christover Justice op woensdag 23 juni 2021 om 22.03 uur Tegemoet komen whahaha lachwekkend.


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.