De politie heeft tijdens een inval in meerdere woningen aan de Diepzuigerstraat in Almere Buiten een ondergrondse hennepkwekerij en meerdere wapens ontdekt.

Volgens de politie vond de actie dinsdag plaats nadat de netwerkbeheerder een bijzonder hoog stroomverbruik opmperkte. Er werd een onderzoek gestart waaruit bleek dat er meerdere aansluitingen illegaal zijn aangelegd op het stroom- en gasnetwerk.

Wapens

De politie deed de inval in meerdere woningen en stuitte toen op de ondergrondse hennepkwekerij bestaande uit ongeveer 460 planten. Ook lagen er meerdere zakken gedroogde hennep en werden er twee vuurwapens, verschillende messen en een vuurwerkshell aangetroffen.

De politie heeft een verdachte aangehouden die komende vrijdag zal worden voorgeleid.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reacties op dit artikel (7)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier.
avatar

Geplaatst door Kees Jonker op vrijdag 28 mei 2021 om 15.50 uur Je moet wat als je in de crisis zit. Alles word duurder dus wordt je creatief.


avatar

Geplaatst door Rich Hermans op woensdag 26 mei 2021 om 19.17 uur Zo vreemd toch. Tip neem zonnepanelen Heb je gewoon stroom hoef je niet af te tappen 不不不不不


avatar

Geplaatst door Ronald Brandsen op donderdag 27 mei 2021 om 22.25 uur Was wel een fijne vloerverwarming afgelopen winter


avatar

Geplaatst door John Nel van Eyden-Reijinga op woensdag 26 mei 2021 om 20.09 uur Gauw verbranden die troep


avatar

Geplaatst door Brigitta Piek op woensdag 26 mei 2021 om 17.17 uur En de buren hebben niks geroken die benden stinkt anders flink 亢


avatar

Geplaatst door Naomi Moet op woensdag 26 mei 2021 om 18.52 uur Steef dus zo kom je aan je Gucci petje


avatar

Geplaatst door Anika Vanden Abeelen op woensdag 26 mei 2021 om 16.53 uur Ja dat mag ook niet h癡. Vraag me af of ze de kruipruimte gebruikt hebben. Ik durf echt niet onder mij huis痰


* Reacties kunnen mogelijk gefilterd zijn doordat het systeem automatisch filtert op het aantal woorden, inhoud en relevantie. Lees hier meer over het moderatiebeleid.