1

Word jij onze 37,604e volger?

instagram

linkedin

Eerste lammetjes geboren bij kinderboerderij in Bouwmeesterbuurt

Entertainment Bouwmeesterbuurt


De lente doet nu echt zijn intrede met de geboorte van de eerste lammetjes bij Kinderboerderij de Beestenbende in Bouwmeesterbuurt: er zijn twee ooitjes geboren van het ras Coburger Fuchs! De schapenmoeder en de twee lammetjesmaken het goed.

De komst van deze lammetjes betekent het startsein voor de lente op de kinderboerderijen van Stad & Natuur, waaronder ook Kinderboerderij den Uylpark. Helaas zijn de kinderboerderijen momenteel nog gesloten vanwege de coronamaatregelen. Binnenkort zijn de lammeren en schapen in de wei te bewonderen, ook van buiten het terrein van de kinderboerderij te spotten.

Coburger Fuchs

De twee lammeren op Kinderboerderij de Beestenbende zijn Coburger Fuchs lammeren. "Dit ras staat bekend om zijn kleur en kop die doen denken aan een vos. Het is een rustig ras en erg geschikt voor een kinderboerderij. We hopen gauw weer bezoekers te mogen verwelkomen!" aldus Yves Lodewijks, beheerder van Kinderboerderij de Beestenbende.  

De kinderboerderijen van Stad & Natuur zijn momenteel nog gesloten, maar rond de kinderboerderijen valt genoeg te ontdekken. Kinderboerderij de Beestenbende ligt in het Polderpark, dit park is opgebouwd met karakteristieke elementen zoals ze in de polder voorkomen - bosvlakken, polderlandschap en de openheid van de polder.

De paden zijn geasfalteerd en dus ook goed toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. Ook kan er een rondje door het Den Uylpark worden gemaakt, stil worden gestaan bij het kunstwerk Blauwe Maandag en de verfplantakker van IVN Almere worden bekeken waar de wol van de schapen mee wordt geverfd. 


Tags bij dit artikel: Bouwmeesterbuurt

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Bouwmeesterbuurt of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor en winacties.
Aangeboden door BeleefAlmere.nu Op de hoogte blijven van entertainmentnieuws, foto's uit het verleden en andere vormen van entertainment in en over Almere? Klik hier om BeleefAlmere te volgen op Facebook.

Vacature-alert - 24 nieuwe vacatures!

Er zijn deze week in totaal 24 vacatures geplaatst voor banen in de regio's Almere, Hilversum, Naarden, Dronten, Weesp, Lelystad en Huizen.

Bekijk overzicht


Meer artikelen in entertainment


Weer

Weer in Almere

Zondag 05 december 2021

5.1 °C

Droog na motregen, temperatuur voelt aan als 2,6 °C. - meer weer »

Zo

0 - 4 °

Ma

2 - 6 °

Di

2 - 5 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only