Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De vijf miljoen euro die Qatar had toegezegd aan de Floriade in Almere, komt er niet. Zo blijkt uit onderzoek door Omroep Flevoland. Het geld werd eerder toegezegd als compensatie voor het feit dat Qatar een eigen wereldtuinbouwtentoonstelling wilde organiseren - vlak voordat de Floriade in Almere zou plaatsvinden (2022).

Vanwege de coronapandemie heeft Qatar de wereldtuinbouwtentoonstelling uitgesteld en voelt er niets voor om alsnog de schadevergoeding te betalen aan Almere.

De organisatie van de Floriade had het voornemen om de vijf miljoen euro te gebruiken voor deelname van ontwikkelingslanden aan de Floriade.

Tientallen miljoenen

De organisatie had aan het begin een bedrag van 10 miljoen euro begroot om het evenement te organiseren in Almere, maar door vele tegenvallers is de rekening voor het evenement opgelopen tot zo'n 60 miljoen euro.

Vorig jaar nog werd er gekeken naar opties omtrent de Floriade: stoppen, doorgaan of uitstellen. Doorgaan was toen de gunstigste optie, alhoewel er toen 16 miljoen euro extra geïnvesteerd moest worden vanuit de gemeentelijke kas.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Max Joling

Over de auteur

Max Joling

29-jarige redacteur die objectieve artikelen schrijft maar ook eens een eigen schrijfsel publiceert met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken. Die kun je hieronder lezen.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit politiek en gemeente

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432