Eind februari aanslagen voor de gemeentelijke belastingen


Eind februari valt de aanslag voor de gemeentelijke belastingen weer op je mat. Ook inwoners van de gemeente Almere kunnen rekenen op een aanslag. Is de aanslag te hoog vastgesteld of kan je deze vanwege een laag inkomen niet betalen? Dit zijn de mogelijkheden.

Kwijtschelding

Inwoners met een laag inkomen, kunnen in aanmerking komen voor kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen. Deze inwoners hoeven de belasting dan niet of niet volledig te betalen.

Kwijtschelding van de gemeentelijke belastingen vragen inwoners online aan via de website van de gemeente Almere (DigiD verplicht).

Bezwaar maken

Inwoners die denken dat hun aanslagen door de gemeente te hoog zijn vastgesteld, kunnen gratis bezwaar maken. Dit moet wel tijdig, binnen zes weken na het ontvangen van de aanslag. Bezwaar maken kan zonder advocaat.

Ook voor huurders is het mogelijk om bezwaar te maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde. Dit komt omdat de WOZ-waarde vaak ten grondslag ligt aan verschillende belastingen, alsmede de huurprijs van de woning.


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer in Almere

-0.2 °C, voelt als -0.2 °C
windkracht 1 (3.6 km/u)
zon 06.30 uur op en 20.44 uur onder

Vandaag tussen de 2 en 11.5 graden.

18 apr


Statistieken van vandaag

Hoogste temperatuur: 5.8 °C
Laagste temperatuur: -0.2 °C
Hoogste gevoelstemperatuur: 4.8 °C
Laagste gevoelstemperatuur: -0.2 °C

Hardste windkracht: 2 (7.2 km/h)
Zwakste windkracht: 1 (0.0 km/h)


Verwachtingen

Zo 1.9 °C / 11.5 °C
Ma 6.2 °C / 12.1 °C
Di 7 °C / 13.6 °C
Wo 4.9 °C / 9.4 °C
Do 3.4 °C / 9.6 °C
Vr 3.2 °C / 13.1 °C

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.