Het weer in Almere

 • Vandaag

  Zo 27 november 2022
  7 °C
 • Morgen

  Ma 28 november 2022
  8 °C
 • Overmorgen

  Di 29 november 2022
  10 °C

Meer weer? Klik hier

Zondag 27 november 2022
6.2 °c
2

Word jij onze 38,724e volger?

instagram

linkedin

OM eist tot jaar cel tegen twee Almeerders vanwege beroving pakketbezorger in Stedenwijk

3 reacties 112 Stedenwijk


Het Openbaar Ministerie (OM) heeft woensdag celstraffen geëist tegen twee 23-jarige mannen uit Almere die er van verdacht worden een pakketbezorger in Stedenwijk te hebben beroofd.

Ook heeft het OM de rechtbank verzocht om een eerder voorwaardelijk opgelegde celstraf alsnog ten uitvoer te leggen.

Beroving

Op zaterdag 18 april vorig jaar was de pakketbezorger bezig met een ronde in de Stedenwijk, toen hij een man pakketjes uit zijn bestelbus zag pakken en daarmee wegvluchtte. De bezorger ging achter hem aan en maakte opnames met zijn telefoon.

Vervolgens vond er een woordenwisseling plaats waarna een tweede verdachte zich er mee begon te bemoeien. Hierbij ontstond een worsteling tussen de tweede verdachte en de pakketbezorger. De bezorger werd in zijn gezicht en nek geslagen en krijgt dreigend een puntig voorwerp in zijn rug geduwd.

De twee verdachten gingen er vervolgens vandoor, waarbij de telefoon van het slachtoffer ook nog werd afgenomen.

Strafeis

Op grond van onder meer camerabeelden, getuigenverklaringen en telefoongegevens acht de officier van justitie bewezen dat de verdachten zich schuldig hebben gemaakt aan diefstal met geweld, in vereniging gepleegd.

"Het is ernstig dat een pakketbezorger die gewoon zijn werk doet, plotseling geconfronteerd wordt met geweld. Daar komt bij dat beide verdachten al eerder veroordeeld zijn voor diefstal en geweldsfeiten. Bij de bepaling van de strafeisen is ook rekening gehouden met het aandeel dat de verdachten hadden in het gebruikte geweld en met reclasseringsadviezen", aldus het OM.

Alles afwegende eiste de officier van justitie tegen de eerste verdachte een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden en de tenuitvoerlegging van een eerder voorwaardelijk opgelegde gevangenisstraf van twee maanden.

Tegen de tweede verdachte is geëist een gevangenisstraf van twaalf maanden, waarvan vier maanden voorwaardelijk. Als voorwaarde is onder andere gesteld dat hij meewerkt aan behandeling en aan begeleiding door de reclassering. Ook is geëist dat hij een eerder voorwaardelijk opgelegde taakstraf van twintig uur alsnog moet uitvoeren.

Schadevergoeding

Namens het slachtoffer is de rechtbank verzocht om de verdachten te verplichten een schadevergoeding te betalen van 2500 euro aan immateriële schade en 1150 euro aan materiële schade.

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.


Tags bij dit artikel: Stedenwijk

Buurtmeldingen Ontvang gratis een melding via Facebook Messenger bij nieuws over Stedenwijk of een andere buurt naar keuze. Ook kun je de voorkeur opgeven om meldingen te ontvangen bij belangrijk nieuws, weeralarmen, hinder op het spoor, winacties of bij een P2000-melding uit jouw straat. Heb je een nieuwstip uit Stedenwijk? Klik hier om een tip in te sturen.
.. of ontvang via Twitter! Dezelfde type meldingen, maar dan via Twitter als privébericht. Net zo snel en gemakkelijk!


Reacties (3)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Linda Dijkstra op donderdag 11 februari 2021 om 10.27 uur
Van het rechtsysteem moet je in ned ook niets meer verwachten de gevangenissen zijn gesloten of gesloopt Met het briefje hier en kan alles (lichte straffen)
user
Geplaatst door Willie Kellerman op woensdag 10 februari 2021 om 20.19 uur
Minimaal 5jaar zodat anderen wel eerst nadenken voordat ze een pakkerbezorger overvallen.
user
Geplaatst door Els Vd R op woensdag 10 februari 2021 om 15.47 uur
Wat een straf 😡 die bezorger moet er maar zijn leven lang mee om proberen te gaan
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in 112


Uitgelicht door de redactie

Het weer in Almere

 • Vandaag

  Zo 27 november 2022
  7 °C
 • Morgen

  Ma 28 november 2022
  8 °C
 • Overmorgen

  Di 29 november 2022
  10 °C

Meer weer? Klik hier

Kijk en vergelijk

Zorgverzekering
Autoverzekering
Smartphones
Sim-only
Tips! Stuur in!