Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- 50% korting op de tweede pizza met kortingcode AAPJP250

Aangeboden door Papa John's Almere

Meer informatie


- Gratis tablet bij je NHA Studie. Vraag nu gratis een proefles of studiegids aan!

Aangeboden door NHA

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis!

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- €5,- korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril, vandaag besteld = morgen in huis!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Coolblue-cadeaubon twv. €300,- bij je nieuwe Vattenfall-contract!

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Dienstregeling busverkeer wijzigt eind januari: dit zijn de wijzigingen

Dienstregeling busverkeer wijzigt eind januari: dit zijn de wijzigingen

Op 31 januari 2021 wijzigt de dienstregeling van allGo en R-net in Almere. Bij het opstellen van de nieuwe dienstregeling is het effect van het coronavirus op het aantal reizigers en het veranderde reisgedrag, mede van invloed geweest. Er zijn immers een stuk minder reizigers dan voorheen.

Samen met de gemeente Almere als opdrachtgever en ROCOV Flevoland als reizigersvertegenwoordiging, heeft allGo gekeken hoe het hoogfrequente busnetwerk van Almere, zo goed mogelijk behouden kon blijven. "Met als uitgangspunt dat in het belang van onze reizigers er geen lijnen vervallen of flink minder bussen rondrijden. Dat is gelukt. De wijzigingen in de nieuwe dienstregeling zijn ook tijdelijk. Zodra de coronamaatregelen versoepelen en er weer meer reizigers gebruik maken van het OV, kijken wij hoe de dienstregeling weer kan worden uitgebreid", vertelt een woordvoerder van allGo.


Alle allGo en R-net buslijnen in Almere blijven rijden en alle verbindingen blijven bestaan. Ook blijft het hoogfrequente netwerk behouden. Zo rijdt er ook na 31 januari in de spits op alle allGo M-lijnen minimaal elke 10 minuten een bus - en op de meeste lijnen zelfs vaker. Daarnaast blijven alle hele vroege en de laatste ritten rijden, zodat reizigers net als nu, altijd op hun bestemming kunnen komen. "AllGo meet voortdurend de hoeveelheid reizigers in de bussen en houdt extra bussen stand-by. Wanneer het op ritten te druk wordt, kunnen deze worden ingezet. Op deze manier blijft het reizen in coronatijd comfortabel én verantwoord", aldus de woordvoerder.

M1 en M2

De drukke stadslijnen M1 en M2 blijven net zo vaak rijden als in de huidige dienstregeling. Hier veranderen voor de reiziger alleen de vertrektijden. Momenteel rijdt het nachtnet van allGo, nightGo, vanwege de horecasluiting niet.

Zodra die maatregelen versoepelen en de nightGo lijnen weer gaan rijden, vinden er meteen structureel positieve wijzigingen plaats. De lijnen M1 en M2 gaan dan op vrijdag en zaterdag 24 uur per dag rijden. Deze buslijnen rijden dan tussen Almere Haven en Almere Buiten ieder half uur. Bovendien komt er op dat moment een nieuwe verbinding naar Amsterdam Centraal, waardoor reizigers 's nachts vanuit Schiphol (via Amsterdam Centraal) naar Almere kunnen reizen met de bus. "Wij denken dat veel reizigers die nieuwe verbinding gaan waarderen. Het is op dit moment nog niet bekend wanneer de nachtlijnen weer gaan rijden. Dat is afhankelijk van de ontwikkelingen rondom corona en de heropenen van de horeca", vervolgt de woordvoerder verder.

M3 en M6

Reizigers gaan volgens allGo ervaren dat de bussen van M3 en M6 vaak blijven rijden. In de spits rijdt er iedere 10 minuten een bus naar Noorderplassen en een deel van Muziekwijk. Op dit moment is dat iedere 7,5 minuut. Richting Kruidenwijk rijdt er iedere 4 tot 6 minuten een bus in beide richtingen. Hierdoor kunnen reizigers op het drukste gedeelte van de lijn ongeveer even vaak reizen als nu.

In de rustige uren en op zaterdag rijdt er voortaan elke 15 minuten een bus naar Noorderplassen en een deel van Muziekwijk. Voorheen was dat iedere 10 minuten. Richting Kruidenwijk rijdt er iedere 6 tot 9 minuten een bus in beide richtingen. De belangrijkste aansluitingen blijven voor de reizigers behouden.

M4, M5 en M7

Deze stadslijnen blijven vaak rijden. Omdat er, als gevolg van corona, minder reizigers gebruik maken van deze buslijnen, rijden de bussen in de spits voortaan iedere 6 minuten in plaats van iedere 5 minuten.

Op de lijnen blijven de belangrijkste aansluitingen, waaronder de aansluiting tussen de M5 en M7 op station Parkwijk, behouden. Zodoende kunnen reizigers nog steeds blijven overstappen.

R-net

Voor reizigers op de R-net lijnen verandert er relatief weinig: de R-net bussen blijven rijden zoals in de huidige dienstregeling. Alleen de huidige extra ritten in de daluren van de buslijnen 322 en 326 stoppen met rijden. Daar is vanuit reizigersbehoefte onvoldoende vraag naar. De dienstregeling sluit voortaan wel beter aan bij de schooltijden van de scholen in Almere Poort.

Ook blijven de aansluitingen op 't Oor en Muiden P&R zoveel mogelijk behouden. Ook reizigers op de buslijnen 22, 24, 25 en 525 ervaren alleen wijzigingen op de vertrektijden. De frequentie blijft onveranderd. 


[Ad] Wil je voortaan gratis berichten via Messenger ontvangen bij belangrijk nieuws? Klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 35.156e volger?

24,998
4,877
5,096
47
138
0

Deals en tips voor jou..

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Bekijk actuele weer

Vacatures (105)

Winkelmedewerker nieuwe vestiging Coolblue in Almere Stad - Almere (Flevoland)
Coolblue opent in de zomer een nieuwe vestiging in Almere Stad en is op zoek naar personeel! Heb (..)

bekijk vacature

Gastvrouw/gastheer nieuwe vestiging Coolblue in Almere Stad - Almere (Flevoland)
Coolblue opent in de zomer een nieuwe vestiging in Almere Stad en is op zoek naar personeel! Heb (..)

bekijk vacature

Magazijnmedewerker nieuwe vestiging Coolblue in Almere Stad - Almere (Flevoland)
Coolblue opent in de zomer een nieuwe vestiging in Almere Stad en is op zoek naar personeel! Heb (..)

bekijk vacature

Administratief Medewerker - Lelystad (Flevoland)
Je steentje bijdragen aan de corona crisis als Administratief Medewerker bij GGD Flevoland? Lees (..)

bekijk vacature

Operator voor de kunststof productie - Almere (Flevoland)
Hou jij van flexibele werktijden en het fijne salaris dat daarbij hoort? Heb je ervaring als (..)

bekijk vacature

Productiemedewerker - Lelystad (Flevoland)
Heb jij interesse in de bouwwereld, techniek en beton? Ben jij een productiemedewerker die (..)

bekijk vacature


Alle 105 vacatures bekijken? Klik hier voor het overzicht!

© Almere Nieuws 2013 - 2021 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog