Tip — deze week 15 nieuwe vacatures in Almere!
Opzoek naar een nieuwe uitdaging in Almere en omstreken (Huizen, Hilversum, Lelystad)? Neem dan eens een kijkje op onze vacaturepagina.

De burgemeester van Almere heeft - in afstemming met de politie en het Openbaar Ministerie (OM) - besloten een notariskantoor in Almere voor de duur van zes maanden te sluiten. Volgens de burgemeester vinden er vanuit het notariskantoor criminele activiteiten plaats.

In de APV van de gemeente Almere staat dat de burgemeester - in het belang van de openbare orde - bevoegd is een gebouw voor een bepaalde duur geheel of gedeeltelijk te sluiten. Na uitgebreid onderzoek heeft de politie zwaarwegende informatie dat het notariskantoor criminelen faciliteert in hun activiteiten en dat er sprake is van een gevaar voor (en een ernstige verstoring van) de openbare orde. Dit is de reden waarom de burgemeester is overgegaan tot sluiting van het pand.

Het doel van de tijdelijke sluiting is, aldus de burgemeester, om de openbare orde te laten herstellen en de loop naar het pand voor criminele activiteiten eruit te halen en daarmee herhaling te voorkomen.

Eerste keer in Nederland

Het is volgens de gemeente Almere voor het eerst in Nederland dat het bestuursrecht (i.p.v. het strafrecht, red.) op een dergelijke wijze wordt ingezet in de strijd tegen georganiseerde ondermijnende criminaliteit.

Gooisekant

Officieel is niet bekend gemaakt welk notariskantoor het betreft, maar verschillende bronnen melden dat het gaat om het kantoor van Maarten Prinsze aan de Transistorstraat in Gooisekant.


Ontvang urgent nieuws direct via ons WhatsApp kanaal!
Nieuw - ontvang urgent nieuws als vermissingen, belangrijke 112-meldingen of andere calamiteiten direct via ons WhatsApp kanaal! Klik hier om je direct aan te melden of hier voor meer informatie.

Eerder gepubliceerd

Meer artikelen uit 112

Reageren op dit artikel

Er zijn nog geen reacties op dit artikel geplaatst. Klik hier om een reactie te plaatsen.

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Deprecated: base64_encode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 425

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Deprecated: base64_decode(): Passing null to parameter #1 ($string) of type string is deprecated in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 426

Warning: Undefined variable $ip in /var/www/almerenieuws/website/footer.php on line 432