[Video] Sinterklaas komt één dag te vroeg aan in Almere Haven


Vrijdag is op alle Almeerse basisscholen een video afgespeeld waarin de aankomst van Sinterklaas in Almere werd getoond. De video werd al eerder opgenomen in de Havenkom van Almere Haven.

In de video is te zien dat Hans Welle (dirigent Almeers Jeugd Symfonie Orkest) de boot van Sinterklaas opmerkt en burgemeester Weerwind daarover belt waarop de burgemeester zich naar de Havenkom haast. De goedheiligman werd vergezeld door twee Pieten aan boord en werd aan de kade opgewacht door 'Trafassiman' Edgar Burgos en Hans Welle.

De goedheiligman geeft als reden van zijn vroege aankomst, wind mee te hebben gehad. Eenmaal aan de kade komt de burgemeester aan waarna de sleutel van de stad wordt overhandigd - maar daarnaast ook geheel toepasselijk in stijl, speciale Sinterklaas-mondkapjes. 


Tip: Hotels zijn nog geopend in heel Nederland, een ontspannen 'uitje' tijdens de lockdown! - Klik hier en ontdek uitstekende hotels met de mooiste omgevingen voor een prachtige wandeling.

Meer artikelen in entertainment


Weer

Weer in Almere

Dinsdag 11 mei 2021

13.5 °C

Lichte motregen en regen, temperatuur voelt aan als 13,5 °C. - meer weer »

Di

11 - 16 °

Wo

9 - 15 °

Do

8 - 14 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Booking.com