Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Toch meer privacy-incidenten door gemeente Almere

Toch meer privacy-incidenten door gemeente Almere

De gemeente Almere heeft meer privacy-incidenten veroorzaakt dan eerder dit jaar werd gemeld aan de gemeenteraad. Dat blijkt uit een brief van het college van burgemeester en wethouders (B&W), gericht aan de gemeenteraad. 

Aanvankelijk werd de gemeenteraad bericht dat er in 2019 sprake is geweest van 35 datalekken, terwijl nu blijkt dat het gaat om 98 datalekken. De gemeente 'spijt het' dat eerder dit jaar een onjuist overzicht is verstrekt met daarin verkeerde aantallen.

In totaal registreerde de gemeente 128 meldingen over (mogelijke) incidenten in de verwerking van persoonsgegevens. De meeste meldingen gingen over het versturen van gegevens naar een verkeerde ontvanger (52) en het per ongeluk publiceren van persoonsgegevens (20).

Datalek

Van een datalek is sprake wanneer persoonsgegevens in handen vallen van derden die geen toegang tot die gegevens mogen hebben.

Ernstige datalekken moeten sinds 2018 gemeld worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens (de Nederlandse toezichthouder op het gebied van privacy). Deze meldplicht staat in de Algemene Verordening Gegevensbescherming, een Europese verordening die regels geeft over het verwerken van persoonsgegevens door bedrijven en organisaties.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.






Actuele artikelen

Ben jij de 26.768
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 11.8 ℃
Voelt als 7.8 ℃
Gemiddeld
Laagst 6.4 ℃ (07.17 uur)
Hoogst 12.2 ℃ (12.02 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog