1

Parkeerterrein bij Baltimoreplein in Almere Buiten wordt geen evenemententerrein

Politiek en gemeente

Het parkeerterrein ter hoogte van het Baltimoreplein in Almere Buiten wordt als het aan het college van B&W ligt, geen permanent evenemententerrein. Ondernemers van DoeMere en BuitenMere hebben hier eerder voor gepleit om een meer levendig centrum te creëren. De kavel is momenteel ingericht als parkeerterrein omdat er verder amper plannen zijn voor de kavel.

Volgens het college is het parkeerterrein maar de helft zo groot als het huidige evenemententerrein op het Rio de Janeiroplein in Almere Buiten waar eerder evenementen werden gehouden als de kermis, een circus en het Hollands Hits Feestival.

Om het parkeerterrein als evenemententerrein te kunnen laten functioneren, zou het terrein vrij van obstakels moeten blijven voor slechts 25 dagen per jaar dat het terrein gebruikt zou worden voor evenementen. Samen met het argument dat het terrein kleiner is dan het huidige evenemententerrein, is het aanwijzen van het parkeerterrein als nieuw en permanent evenemententerrein niet wenselijk.

Kleine evenementen in centrumgebied

Op dit moment is het enkel toegestaan om op het Rio de Janeiroplein evenemten te organiseren.

Om ondernemers tegemoet te komen, heeft het college voornemens om het bestemmingsplan te wijzigen waardoor er kleine evenementen binnen het centrumgebied georganiseerd mogen worden - waaronder op het parkeerterrein.


Tip: Nederland is aan het eind van de coronamaatregelen! - Toe aan een vakantie door Corendon of trek je er op uit in eigen land en kun je een overnachting bij Fletcher Hotels goed gebruiken?


Reacties (1)

Bekijk hieronder de reacties die geplaatst zijn via Facebook. Ook een reactie plaatsen? Klik hier
user
Geplaatst door Kjeld Nielsen op zondag 31 mei 2020 om 14.51 uur
Maar B&W wilt wel dat floriade bouw door gaat bij het weer water grens almere stad almere haven.
* Reacties kunnen mogelijk geautomatiseerd gefilterd zijn. Zo worden reacties bestaande uit alleen maar tags en reacties korter dan drie woorden verborgen. Reacties die niet voldoen aan de huisregels worden verborgen.

Meer artikelen in politiek en gemeente


Weer

Weer in Almere

Zaterdag 19 juni 2021

16.5 °C

Geheel bewolkt, temperatuur voelt aan als 14,4 °C. - meer weer »

Za

16 - 21 °

Zo

15 - 21 °

Ma

13 - 14 °

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Wil je iedere zondag de nieuwsbrief ontvangen met daarin nieuws van de afgelopen week, agendatips, vacatures en winacties?

Uitschrijven kan op ieder gewenst moment met één klik.

Booking.com
Adverteer hier al vanaf €29,-