Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

130 extra woningen voor ouderen met dementie in Almere

Een impressie van het gebouw

130 extra woningen voor ouderen met dementie in Almere

De officiële herdenkingsmunt ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding is nu gratis - bestel de munt snel!

Bestellen

Zorggroep Almere en Dura Vermeer Bouw Hengelo hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van een wooncomplex voor ouderen met dementie. Het energieneutrale gebouw komt te staan op het Floriadeterrein.

"Fantastisch dat we mensen met dementie op deze manier 130 passende woningen kunnen bieden", vertelt Lidy Hartemink (voorzitter Raad van Bestuur bij Zorggroep Almere).

Zes lagen

Over zes lagen zijn verschillende woningen, ontmoetingsplekken en facilitaire ruimten uitgewerkt. Met oog voor wat mensen nog wél kunnen, ondanks hun dementie, blijven de zintuigen geprikkeld door een omgeving te creëren waarbij herkenbaarheid en interactie tussen ‘binnen en buiten’ centraal staan.

De bewoners komen allemaal te wonen aan een ‘woonstraat’, van waar zij uitkijken op één van de pleinen. Elke verdieping is voorzien van tenminste twee gezamenlijke buurtkamers en hebben allerlei verschillende zitjes waar ze kunnen verblijven.

De verwachting is volgens Zorggroep Almere om in augustus te starten met de bouw waarbij de oplevering gepland staat voor december volgend jaar.


[Ad] Wil je voortaan de Almeerse agenda ontvangen in je tijdlijn op Facebook? Klik hier: Beleef Almere.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.187
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 15.1 ℃
Voelt als 12.1 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.2 ℃ (03.39 uur)
Hoogst 17.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog