Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Veiligheidsregio Flevoland neemt extra maatregelen voor komend paasweekend

Veiligheidsregio Flevoland neemt extra maatregelen voor komend paasweekend

Mis geen aanbiedingen meer in Almere!
Via de Reclamefolder-app ontvang je wekelijks een nieuw overzicht van alle aanbiedingen bij winkels in de stad.

Informatie

In het regionaal overleg met de burgemeesters van Flevoland zijn donderdag een aantal besluiten genomen vanwege het aankomende paasweekend.

Uitgangspunt is volgens de gemeente dat de regio bewoners oproept om zoveel mogelijk thuis te blijven. Er worden geen wegen preventief afgesloten, alleen wanneer daar aanleiding toe is.

Pleziervaart, bruggen en sluizen

De gemeentelijke bedienbare bruggen en sluizen worden gesloten: de reden om dit besluit te nemen, is dat hierdoor de reisbewegingen binnen de regio beperkt worden en drukte in sluizen en voor bruggen voorkomen wordt.

De provinciale bruggen en sluizen blijven open, mede gelet op de beroepsvaartfunctie.

Motorrijders en wielrenners

In de regio worden geen wegen preventief afgesloten voor grote groepen motoren en/of wielrenners. Er wordt extra toezicht gehouden op bekende plekken waar veel groepen wielrenners en/of motorrijders bij elkaar komen.

Bij rustplaatsen wordt op zowel de anderhalve meter onderlinge afstand als de samenscholing (3 of meer personen) gecontroleerd en gehandhaafd.

Motor- en wielerclubs worden gevraagd hun leden op te roepen om niet in groepsverband de weg op te gaan ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus.

Woonwinkels, tuincentra en bouwmarkten

Er wordt extra toezicht en handhaving gehouden bij bouwmarkten, tuincentra en woonwinkels in de regio. Indien nodig worden er in overleg met de exploitant extra maatregelen getroffen om ongewenste situaties te beëindigen.

Bij te grote drukte, waardoor bezoekers zich niet (kunnen) houden aan de landelijke richtlijnen, wordt er gehandhaafd en kan er uiteindelijk tot sluiting worden overgegaan.

Natuurgebieden en kamperen

Met de toezichthouders van de natuurgebieden vindt afstemming plaats over bezoekersaantallen.

Bij grote drukte, waardoor bezoekers zich niet (kunnen) houden aan de landelijke richtlijnen, wordt ook hier gehandhaafd en kan er tot sluiting van het gebied worden overgegaan. Daarnaast wordt de oproep gedaan om zoveel mogelijk thuis te blijven en niet te gaan kamperen.


[Ad] De bioscopen zijn dicht maar je kunt heel eenvoudig een film kijken via Pathé Thuis!

Wist je trouwens dat Pathé Thuis tijdens de Coronacrisis gratis films aanbiedt? Klik hier voor meer informatie


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 31.187
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie (verbergen?)

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 14.1 ℃
Voelt als 11.0 ℃
Gemiddeld
Laagst 13.2 ℃ (03.39 uur)
Hoogst 17.1 ℃ (00.00 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog