Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Nieuwe maatregel officieel van kracht: niet met drie of meer personen de straat op

Nieuwe maatregel officieel van kracht: niet met drie of meer personen de straat op

Wie zich vanaf donderdag in het openbaar in een groep van drie of meer personen bevindt, kan worden beboet. Sinds donderdag zijn de nieuwe regels officieel van kracht gegaan in alle 25 veiligheidsregio's in Nederland waarbij inwoners slechts nog met zijn tweeën de straat op mogen, zo ook in Almere.

Maandagavond besloot het kabinet dat gemeenten zelf mochten bepalen in welke gebieden bovengenoemde maatregel zou gelden. Omdat de betrokken burgemeesters die maatregel te onduidelijk vonden, hebben de burgemeesters gezamenlijk besloten om deze maatregelen aan te scherpen en deze regel te laten gelden in alle openbare ruimten.

De boete bedraagt maximaal 400 euro, voor wie zich niet aan de maatregel houdt. Ook mensen die geen anderhalve meter afstand houden kunnen worden beboet.

"Niet zomaar een boete"

Een woordvoerder van het Veiligheidsberaad benadrukt dat drie mensen die elkaar bij toeval op straat tegenkomen en zich toch netjes aan de regel van anderhalve meter afstand houden, niet zomaar een boete zullen krijgen.

Wel kan er een boete worden uitgeschreven als de groep met een doel bijeen is gekomen, zoals bijvoorbeeld een potje voetbal.

Gezinnen en huishoudens

De regel geldt niet voor gezinnen, zo mogen jonge kinderen (tot 12 jaar) alsnog buiten spelen onder toezicht van een ouder of voogd. Wel moet hierbij de afstand van anderhalve meter worden nageleefd.


[Ad] Nieuw: je kunt je nu aanmelden om berichten via Messenger te ontvangen bij belangrijk nieuws! Geheel gratis en aanmelden is eenvoudig - klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 12.201
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.6 ℃
Voelt als 4.6 ℃
Gemiddeld
Laagst -3.0 ℃ (07.09 uur)
Hoogst 9.0 ℃ (14.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog