Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Gemeente komt met extra steunpakket voor Almeerse ondernemers

Gemeente komt met extra steunpakket voor Almeerse ondernemers

Naast het eerder aangekondigde steunpakket vanuit het kabinet, komt de gemeente met een extra steunpakket voor Almeerse ondernemers. Volgens de gemeente zou het extra steunpakket moeten zorgen voor wat extra lucht voor de ondernemers.

Zo krijgen Almeerse ondernemers tijdelijk uitstel van betaling op het gebied van de gemeentelijke belastingen, worden er voorlopig geen aanmaningen en dwangbevelen verstuurd en worden er geen deurwaarders meer ingezet. Ook kunnen Almeerse ondernemers die een pand van de gemeente huren, uitstel van betaling krijgen.

De gemeente roept daarnaast vastgoedeigenaren op om ondernemers uitstel te geven wanneer dat nodig is.

Overige maatregelen

Restaurants mogen hun keuken openhouden voor het bereiden van afhaal- en bezorgmaaltijden om op die manier extra inkomsten te genereren. Ook wordt er gekeken of het terrassenseizoen eenmalig te verlengen: normaliter loopt het terrassenseizoen van april tot eind september.

De markt zal doorgaan conform de landelijke richtlijnen, eerder werd de wekelijkse markt in Almere Stad al aangepast waarbij marktkramen meer werden verspreid over het gebied. Ook werden er borden geplaatst om bezoekers er aan te herinneren om anderhalve meter afstand te behouden.

Tot slot mogen winkeliers besluiten welke openingstijden zij hanteren, in overleg met verschillende ondernemersverenigingen zegt de gemeente zoveel mogelijk te proberen om eenduidigheid in de openingstijden aan te brengen zodat vele winkels in één gebied dezelfde openingstijden hanteren.


[Ad] Nieuw: je kunt je nu aanmelden om berichten via Messenger te ontvangen bij belangrijk nieuws! Geheel gratis en aanmelden is eenvoudig - klik hier voor meer informatie.


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 12.201
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.2 ℃
Voelt als 4.1 ℃
Gemiddeld
Laagst -3.0 ℃ (07.09 uur)
Hoogst 9.0 ℃ (14.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog