Verbindt je met ons!

niets meer
missen?

Politiek en gemeente

Spoedoverleg over mogelijke sluiting scholen vanwege Corona-virus

Spoedoverleg over mogelijke sluiting scholen vanwege Corona-virus

Het Kabinet houdt zondag spoedoverleg over de mogelijke sluiting van scholen in heel Nederland. 

De Federatie Medisch Specialisten (FMS), waar ruim 22.000 zorgverleners bij zijn aangesloten, riep zaterdag op om alle scholen te sluiten om zo verspreiding van het Corona-virus tegen te gaan.

“Zekere voor het onzekere nemen”

Volgens de FMS is er niet genoeg bewijs dat kinderen elkaar niet kunnen besmetten met het Corona-virus en kan beter het zekere voor het onzekere worden genomen.

Het kabinet zegt de oproep van de koepelorganisatie serieus te nemen en overlegt daarom zondagmiddag met de FMS, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra (NFU), de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) en het RIVM.

Openbare leven

Premier Mark Rutte maakte donderdag tijdens een persconferentie over de nieuwe maatregelen rondom het virus bekend dat scholen voorlopig open kunnen blijven. Volgens de minister-president zouden de maatschappelijke gevolgen die het thuishouden van kinderen met zich meebrengen te groot zijn, omdat ouders mogelijk moeten werken in belangrijke sectoren, zoals de zorg. Ook zou de kans heel klein zijn dat kinderen elkaar kunnen besmetten.

In het persbericht benadrukt het ministerie dat het dichthouden van scholen zou betekenen dat het openbare leven stil komt te liggen en dat het belangrijk is dat kinderen onderwijs blijven krijgen.


[Ad] Op de hoogte blijven van entertainment nieuws, uitgaan, amusement, restaurants en de Almeerse agenda? Volg dan BeleefAlmere op Facebook!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


25-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar. Ik schrijf overigens aan een nieuw boek: thriller, misdaad en de stad Almere. Lees hier meer daarover.

Actuele artikelen

Ben jij de 12.201
e
volger?

Advertentie (verbergen?)

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 7.6 ℃
Voelt als 4.6 ℃
Gemiddeld
Laagst -3.0 ℃ (07.09 uur)
Hoogst 9.0 ℃ (14.17 uur)

Bekijk actuele weer

Advertentie (verbergen?)

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog