Verbindt je met ons!

Deals via Almere Nieuws

Samen met onze partners hebben wij een aantal deals beschikbaar welke mogelijk interessant zijn voor jou als lezer! Klik op 'meer informatie' om doorgeschakeld te worden naar onze partner.

- Philips Hue slimme verlichting Startpakket t.w.v. €304,75 bij Energiecadeau XL

Aangeboden door Vattenfall

Meer informatie


- 10% korting op nieuwe abonnementen bij Denksport - natuurlijk ook losse uitgaven verkrijgbaar!

Aangeboden door Denksport

Meer informatie


- De beste hotels, de beste deals!

Aangeboden door Hotels.nl

Meer informatie


- Sluit nu jouw reisverzekering af via OHRA: ga goed voorbereid op reis! -

Aangeboden door OHRA

Meer informatie


- Alle aanbiedingen in 1 app!

Aangeboden door Reclamefolder

Meer informatie


- De beste Sim Only Deals speciaal voor jou, je kunt zelf samenstellen!

Aangeboden door Simpel

Meer informatie


- 10% korting op je nieuwe bril bij Charlie Temple!

Aangeboden door Charlie Temple

Meer informatie


- Een uniek assortiment in de winkels van RataPlan!

Aangeboden door RataPlan

Meer informatie


- Vijf euro korting op je eerste bestelling bij Picnic!

Aangeboden door Picnic

Meer informatie

niets meer
missen?

112

Tieners krijgen jeugddetentie vanwege gewapende overval op KFC in Buiten

Tieners krijgen jeugddetentie vanwege gewapende overval op KFC in Buiten

Drie Almeerders zijn door de rechtbank veroordeeld tot jeugddetentie vanwege een gewapende overval op een vestiging van KFC in Almere Buiten.

Bij de overval die plaatsvond eind januari vorig jaar, werd er 2700 euro buitgemaakt. Een 17-jarige jongen kregen 9 maanden jeugddetentie en jeugdtbs. Een andere 17-jarige en nog een 18-jarige is veroordeeld tot 1 jaar jeugddetentie waarvan een halfjaar voorwaardelijk.

Ook moeten de verdachten het gestolen geld, plus rente en een schadevergoeding betalen (bij elkaar zo'n 7000 euro). Alhoewel er zes overvallers waren, is er niet bekend wat de status is van de opsporing van de andere drie overvallers.

Gewapende overval

Die avond kwam een zestal overvallers het pand binnen waarna geld werd geëist. Zij sprongen over de toonbank en riepen: "Wij willen geld!". Ook sloegen zij met hamers. Eén van de jongens had een vuurwapen in zijn hand en richtte daarmee op één van de werknemers: die moest de kassa openmaken.

Vervolgens richtten de overvallers zich tot de kluis. Eén van de jongens drukte daarbij een mes tegen de rug van een andere werknemer. Een andere werknemer werd bedreigd met een ijzeren staaf.

Camerabeelden

Beveiligingscamera's legden de overval vast, daarnaast kon een getuige de scooters van de verdachten omschrijven: die scooters werden later teruggevonden op twee adressen, dicht bij de woning van één van de verdachten. Bij de daaropvolgende huiszoeking werden spullen aangetroffen die ook op de camerabeelden te zien zijn, zoals schoenen, een jas en handschoenen.

Opsporing Verzocht liet een paar maanden na de overval de camerabeelden zien. Op dat moment werd de telefoon van één van de verdachten afgetapt en is te horen hoe hij met anderen over de overval praat. Op de telefoon van één van de verdachten is bovendien een foto aangetroffen van een persoon die op bed ligt met een vuurwapen in zijn hand. Ook had die persoon een stapel geldbiljetten vast en lagen er 8 rolletjes muntgeld.

Volgens het restaurant waren bij de overval de nodige rolletjes geld weggenomen. Uit onderzoek blijkt dat de bewuste foto een uur na de overval is gemaakt. Het vuurwapen bleek tevens nep te zijn.

"Traumatiserend"

De verdachten hebben bij het personeel en de omstanders in de KFC hevige gevoelens van angst en onveiligheid veroorzaakt. "Het is algemeen bekend dat overvallen voor de direct betrokkenen erg traumatiserend kunnen zijn. De verdachten hebben zich hier niets van aangetrokken en dachten alleen maar aan hun eigen financiële gewin. Zij hebben tijdens de behandeling van hun zaak nauwelijks willen verklaren en hebben geen verantwoordelijkheid genomen", aldus de rechtbank die dat strafverzwarend meenam.

Naast jeugddetentie legt de rechtbank aan één dader ook jeugd-tbs op. De twee anderen kregen naast jeugddetentie, ook een GBM opgelegd - dit betekent dat zij de komende tijd streng begeleid zullen worden door de jeugdreclassering.

Zowel jeugd-tbs als de GBM moeten volgens de rechter voorkomen dat de verdachten in de toekomst opnieuw strafbare feiten plegen.


[Ad] Op de hoogte blijven van entertainment nieuws, uitgaan, amusement, restaurants en de Almeerse agenda? Volg dan BeleefAlmere op Facebook!


Sharing is caring!

Vond je het lezen van dit artikel de moeite waard? Klik hier om dit artikel te delen op social media. We zijn je dankbaar!


26-jarige Almeerder die objectieve artikelen schrijft maar periodiek ook eens een subjectieve column schrijft met het doel te inspireren of aan te zetten tot nadenken.

Onderwerpen zijn dan zaken in de stad, een andere keer weer over totaal iets anders.

Je kunt mij ook volgen via social media, dat vind ik leuk! Zo houden wij samen contact met elkaar.


Actuele artikelen

Ben jij de 26.739
e
volger?

Deals en tips voor jou..

Volg ons via Facebook!

Je kunt ons ook volgen op Instagram en Twitter.

Ontvang de nieuwsbrief

Ontvang elke zondag de nieuwsbrief met de actualiteiten van de afgelopen week, agendapunten voor de komende week en winacties.

Klik hier om je in te schrijven

Uitschrijven kan met slechts 1 klik!

Advertentie

Het weer in Almere

Op dit moment
Actueel 11.0 ℃
Voelt als 7.7 ℃
Gemiddeld
Laagst 10.0 ℃ (21.48 uur)
Hoogst 16.2 ℃ (13.32 uur)

Bekijk actuele weer

© Almere Nieuws 2013 - 2020 - alle rechten voorbehouden. Op onze website is het auteursrecht en onze algemene voorwaarden van kracht.

Omhoog